Mega pobednik trilera u “Pinkiju”

Mega Leks je savladao Olimpiju sa 86:85 i tako sprečio prvo potencijalno iznenađenje u novoj sezoni ABA lige. Najbolji u pobedničkom timu bili su Zagorac sa 18 poena, 13 skokova, 4 asistencije i 4 ukradene lopte, Jaramaz sa 18 poena i 4 asistencije, Kaba sa 17 poena i 7 skokova, Tejić sa 14 poena i 5 skokova i Spasojević sa 11 poena i 11 skokova. U Olimpiji Džeferson je zabeležio 21 poen i 4 asistencije, Janković 14 poena i 8 skokova i Mesiček 12 poena.

Prva četvrtina je odigrana u vrlo brzom ritmu sa puno igre u tranziciji. Mega se često branila presingom preko celog terena, a Olimpija zonskim presingom. Međusobno prilagođavanje na igru protivnika donelo je i dosta grešaka. mega je posle nekoliko brzo ispucanih promašenih trojki, sredinom četvrtine napravila pednost poenima iz prodora. Potpunu odgovornost za igru u napadu preuzeli su Zagorac i Jaramaz. Olimpija je smenjivala akcije za Jankovićeve poene iz reketa i brze šuteve spolja Džefersona. Odlična igra u oba smera u završnici ovog perioda donela im je potpuni preokret, pa je slovenačka ekipa vodila sa 18:25.

Olimpija je nastavila u dobrom ritmu i u drugoj četvrtini. Zonskom odbranom i punjenjem reketa izazivali su promašaje Mege spolja, a onda se brzo prebacivali u napad i zasipali koš srpskom tima uzastopnim trojkama. Mega je sredinom ovog perioda uspela da se konsoliduje zahvaljujući agresivnoj odbrani i poenima iz prodora i iz šuta sa polu-distance ublaži zaostatak. Olimpija je brzo uspela da se prilagodi i ponovo počela da podiže razliku primenjujući isti recept sa početka druge četvrtine. Na odmor se otišlo sa rezultatom 38:50.

aba-liga.com Photo: Mega Leks/Ivica Veselinov

aba-liga.com
Photo: Mega Leks/Ivica Veselinov

Prva polovina trećeg perioda u potpunosti je pripala Megi. Agresivni presing je naterao Olimpiju na veliki broj izgubljenih lopti, pritom je opala realizacija šuta za tri poena slovenačkog tima. Mega je razvbila unutrašnju igru u napadu i koristila šanse iz ofanzivnog skoka što im je donelo poravnjanje rezultata. Olimpija se vraća u igru zonskim presingom i zonom. Sem dve pogođene trojke Jaramaza, igrači Mege su promašili skoro sve šuteve spolja. Odličnom tranzicijom u napad i šuterskom serijomza tri poena Džefersona Olimpija podiže prednost na 67:74.

U poslednjoj četvrtini se ponovio scenario iz prethodne deonice. Snažan pritisak Mege u odbrani i raznovrsna igra u napadu, na drugoj strani ređale su se greške i promašaji za tri poena. Olimpija je uspela povratkom prve petorke na teren da se konsoliduje i u samu završnicu uđe sa minimalnom prednošću. Borbu u reketu i penal završnicu dobila je Mega, a Mesiček je propustio šansu da teškim šutem, posle konfuznog završnog napada Olimpije, donese svom timu pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.