Mega Leks osvojio Kup Radivoja Koraća!

Košarkaši Mega Leksa pobedili su Partizan u finalu Kupa Radivoja Koraća rezultatom 85-80, nakon neizvesnog meča i uzbudljive završnice.

Crno-Beli su bolje otvorili susret (8-2), ali je napadačka igra Mega Leksa proradila do kraja prve četvrtine tako je ekipa trenera Milojevića vodila 24-23 nakon uvodnih 10 minuta igre.

Partizan se na dobar kolosek vratio u drugoj četvrtini, kada je dobrom napadačkom igrom i pogađanjem teških šuteva uspeo da preokrene. Ipak, Mega je ponovo imala odgovor pa se na poluvreme otišlo sa 48-46 za Partizan, ali i sa opterećenom unutrašnjom linijom Crno-Belih.

ABA-liga.com (Photo: Partizan NIS)

ABA-liga.com
(Photo: Partizan NIS)

Treća deonica imala je dva lica. Dobro otvaranje Partizana, zatim povratak Mege u egal. Isto se ponovilo i u drugom delu te četvrtine. Partizan je otišao na +6 (64-58), a zatim je Mega zatvorila taj period serijom 8-0.

Odlučujući kvartal Partizan je počeo dobro, 7-0, ali je nakon rezultata 73-69 za Crno-Bele, Mega preuzela kontrolu nad susretom. Probali su puleni trenera Džikića da zadrže glavu iznad vode (78-76), ali je nakon toga Mega imala bolji ritam i pobedila 85-80.

Najefikasniji u sastavu Mege bili su Ivanović sa 24 poena, Danilo Nikolić je dodao 18, a dobar je bio i Luvavu sa 13 poena.

U Partizanu su sve strelce predvodili Džamar Vilson sa 17 poena, dok su Murić i Marinković dodali 16 poena. Cvetković je dodao 14.

Leave a Reply

Your email address will not be published.