Maestralni Partizan

Košarkaši Partizana ostvarili su laku pobedu u ABA ligi, pošto su ubedljivo savladali Cibonu u Draženovom domu u meču 22. kola – 64:81.
Košarkaši Partizana su od početka uspostavili svoj ritam, a meč su gotovo rešili u drugoj četvrtini ( 7 – 25 ), a posebno se kvalitetom istakao Nikola Milutinov koji je dominirao pod oba obruča. Partizan je nakon prve četvrtine stekao +4, a na poluvremenu je bilo +22 za tim trenera Vujoševića.

U drugom poluvremenu Partizan je nastavio da dominira, a jedina loša stvar je povreda Milutinova. U četvrtoj deonici Cibona je uspela da ublaži poraz.
Najefikasniji u Crno-Belom taboru bio je Aleksandar Pavlović sa 17 poena, a odlični su bili Nikola Milutinov i Dragan Milosavljević sa po 13 poena. Milutinov je do povrede u 26. minutu zabeležio i 8 skokova.
Edo Murić je dodao 11 poena i osam uhvaćenih lopti, Vanja Marinković 9 poena, a u hali Dražen Petrović debitovao je novi centar Partizana Božo Đumić sa 4 skoka, i bez poena.

U Ciboni najviše se istakao mladi Žižić koji je postigao 17 poena, dok su Dominik Mavra i Marko Jagodić Kurdiža dali po 13.

Leave a Reply

Your email address will not be published.