Maestralni Partizan nadigrao Cedevitu

Košarkaši Partizana maestrolnom igrom pobedili Cedevitu u Pioniru 76 – 64. Crno-Beli su zajedništvom, kvalitetom i borbenošću nadomestili izostanak važnih igrača Milenka Tepića i Eda Murića.
Partizan je u paklenom ritmu otvorio utakmicu i poenima Pavlovića (5) i Marinkovića ( 2), kao i Milutinova sa penala stigao do 8-0, negde na polovini prve deonice. Prve poene za Cedevitu postigao je Gordić sa linije penala, a iz igre je Cedevita poentirala prvi put tek u osmom minutu meča. Prva četvrtina završena je prednošću Partizana od 16-7.

Aleksandar Pavlovic (Photo: Partizan NIS)

Aleksandar Pavlovic (Photo: Partizan NIS)

Drugu deonicu bolje otvara Cedevita i serijom 1 – 5 se vraća u utakmicu. Andrić vraća Partizan u veliki plus, a Dalo u kontri povećava na 26-16. Nakon toga se razigrava Bilan, ali je Partizan na njegove poene uzvratio trojkom Andrića i sa čak dve za redom Pavlovića i otišao na 39 – 24.

Nervoza se osećala na terenu jer su gosti iz zagreba na sve načine pokušavali da se vrate u utakmicu, a sudije su na pritisak Cedevite odgovorile tehničkom greškom dosuđenom Mačvanu zbog prigovora.

Veoma sporna situacija desila se u trećoj deonici pod obručom Cedevite, kada je u duelu bio Đorđe Gagić. Delovalo je da je Gagić bio fauliran rvačkim zahvatom, ali su sudije mislile drugačije i Gagić je posle burne reakcije zaradio tehničku grešku, a ujedno i peti faul. Pošto je i Milutinov bio opterećen ličnim greškama trener Vujošević je jedno vreme igrao bez centra u postavi.

To je jedno vreme koristio Bilan, ali je Partizan na svaki prilazak imao odgovor. Posebno inspirisan u tim momentima bio je Mihajlo Andrić koji je odgovarao trojkama, a veoma spretan i Boris Dalo koji je realizovao dva zicera za redom.

Milosavljević trojkom, i Milutinović sa dva pogotka u kontrama stavljaju ovu utakmicu van domašaja Cedevite.

Najbolji strelci u Partizanu bili su Saša Pavlović sa 19 poena i Mihajlo Andrić koji je ubacio 14 poena. Do dvocifrenog učinka stigao je i kapiten Dragan Milosavljević – 10 postignutih poena.
Na drugoj strani istakli su se Miro Bilan sa 20 poena, Luka Babić sa 14 i Fran Pilepić sa 10 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.