Luković zakucavanjem rešio dramu

Partizan je slavio kao domaćin protiv Zadra sa 87:86. Najbolji u pobedničkim redovima bili su Birčević sa 26 poena i 6 skokova, Luković sa 21 poenom i 7 skokova, Vrabac sa 11 poena i 6 skokova i Andrić sa 11 poena. Robinson je sa 6 asistencija bio najbolji asistent tima. U Zadru su najbolji bili Barać sa 27 poena i 7 skokova, Kovačević sa 17 poena i Vladović sa 9 poena i 5 asistencija. Ivan Marinković je postigao 8 poena, sa 9 skokova bio najbolji skakač na meču, ali je sa 5 izgubljenih lopti pokvario utisak.

Oba tima su se u prvoj četvrtini fokusirala na napad kroz prodore i razvijanje u unutrašnje igre, sa nešto manje šuteva spolja. Partizan je uspeo da napravi nešto manje grešaka od Zadra i pogodi trojku više što je bilo dovoljno za blagu prednost od 23:20 na kraju ovog perioda.

Partizan je kroz celu drugu četvrtinu lako probijao spoljnu liniju Zadra i dolazio do lakih poena iz reketa. Zadar je s druge strane odlično šutirao za tri poena što im je omogućilo da naprave preokret i steknu 6 poena prednosti. Kada je Partizan zaigrao čvršću odbranu i pogodio par šuteva spolja, preokrenuo je rezultat, a Zadar je sa par poena sa niskog posta sprečio crno-bele da se značajnije odvoje. Na odmor se otišlo sa rezultatom 47:44.

Foto: aba-liga.com

Zadar je imao priliku da u trećoj četvrtini iskoristi slabu igru Partizana i napravi ozbiljniji preokret. Hrvatski tim je i uspeo poenima iz tranzicije i sa niskog posta da preokrene rezultat, ali je to bilo kratkog daha. Partizan je u ovom periodu imao veliki broj promašaja i izgubljenih lopti, ali su u završnici počeli da pogađaju otvorene šuteve spolja i zicere u reketu, pa su u poslednju četvrtinu ušli sa prednošću od 65:61.

Partizan je u poslednjoj četvrtini trojkama havatao zalete za podizanje prednosti, koja je u jednom trenutku otišla na +12. Zadar je poenima visokih igrača napravio seriju 9:0 sredinom ovoh perioda i vratio neizvesnost u utakmicu. Partizan je poenima iz reketa čuvao prednost, ali je Kovačević sa dve uzastopne trojke preokrenuo na 85:86. Luković je zakucao u poslednjem napadu Partizana, a Kovačević nije uspeo za 5 sekundi da pogodi treću trojku i donese Zadru pobedu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.