Lukajić započeo pobedom, Olimpija i Budućnost trijumfovale

Budućnost- Solnok 75-68

Vladimir Dasic (Photo: Budućnost VOLI)  abaliga.com

Vladimir Dasic (Photo: Budućnost VOLI)
abaliga.com

Nakon slabijeg prvog poluvremena ekipa Igora Jovovića se trgla i preokrenula rezultat u trećem periodu, dok je u poslednjoj četvrtini samo osigurala pobedu. U Budućnosti najbolji su bili Rejnolds sa 18p i Dašić sa 16p. Ekipu solnoka predvodio je Vojvoda sa 15 p. Serherio Gipson je debitovao za madjorskog predstavnika u ovoj utakmici i zabeležio 11 p i 4 as.
Budućnost se sada nalazi na drugom mestu ABA lige sa skorom 9-1. Solnok ima skor 5-5.

Union Olimpija- Mzt 69-56

 

Marko Marinovic (Photo: Union Olimpija/Aleš Fevžer)  abaliga.com

Marko Marinovic (Photo: Union Olimpija/Aleš Fevžer)
abaliga.com

Utakmica lišena kvaliteta i tempa odigrana je u Ljubljani u okviru 10. Kola ABA lige. Slovenački predstavnik zabeležio je vrednu pobedu, ali ništa osim bodova nije vredno pomena. Dobar meč odigrali su Kanacevič (13), Omić (14p, 7 sk), Marinović (13p, 6 as.) i velika nada ljubljanske Olimpije Paolo Marineli (13p). U ekipi iz Skoplja odličnu partiju pružili su Uroš Lučić sa 17 p i Aleksandar Cvetković sa 13p i 4 as.
Nedostižnu prednost Olimpija je ostvarila u velikom naletu u 3. Četvrtini koju je dobila rezultatom 19-11. Olimpija je ovom pobedom došla do skora 6-4, i zauzima 4. Mesto, dok se makedonski predstavnik nalazi u donjem delu tabele sa skorom 3-7.

Igokea- Levski 87-54

(Photo: Igokea/Nenad Vuruna)  abaliga.com

(Photo: Igokea/Nenad Vuruna)
abaliga.com

Debi iz snova za Željka Lukajića. Prvu četvrtinu Igosi su dobili sa 34-9 i već tada se Igokea promovisala u pobednika ovog meča. Dragović je odigrao dominantnu partiju sa 18 p i 10 sk. Dobar je bio i Đorđe Drenovac sa 15 p, kao i iskusni Branko Jorović sa 12. Dominaciju Igosa u reketu iskoristio je i Bunić za učinak od 12p i 6 sk. Igokea je ovom pobedom ostavila Levski na dnu sa skorom 1-9, dok je ekipa iz Aleksandrovca sada na 3-7.

Leave a Reply

Your email address will not be published.