Leteći Holanđanin potopio Megu

Šarlon Klof je odigrao utakmicu sezone, napravio nekoliko savršenih zakucavanja i tako vodio MZT do pobede rezultatom 75:74.

Foto: ABALiga

Gosti su držali egal tokom većeg dela prvog poluvremena ali su serijom poena Skota i Klofa izabranici Ante Nazora napravili razliku od 8 poena i tako otišli na veliki odmor pri rezultatu 39:31. U nastavku je ta prednost porasla i do maksimalnih +14(71:57) početkom poslednjeg perioda nakon trojke Simonovskog. Kada se činilo da je će domaćin mirno privesti kraju, Mega se potpuno vratila u utakmici nakon nekoliko pogođenih trojki. U poslednju minutu se ušlo pri rezultatu 73:74. U nastavku su Klof i Tejms bili polovični sa linije penala za 75:74. Mega je imala poslednji napad na utakmici, Čančar je imao šut za pobedu ali nije pogodio.

Džoš Skot je sa 17 poena bio najefikasniji u pobedničkom sastavu a veliki doprinos su pružili Šarlon Klof sa 15 odnosno Đorđe Drenovac sa 12 poena. Kod gostiju se najviše istakao Radosav Spasojević sa 14 poena, 13 je imao Rade Zagorac, dok je 12 poena skupio Alfa Kaba.

Nakon ovog susreta, Mega Leks i MZT su se izjednačili na tabeli sa po 6 pobeda i 14 poraza i predstoji im grčevita borba za opstanak do poslednjeg kola. U narednoj rundi, Megi sledi još jedno gostovanje kod direktnog konkurenta za opstanak, putovaće u Novo Mesto na megdan Krki. Izabranike Ante Nazora očekuje gostovanje kod Olimpije u Ljubljani u sledećem kolu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.