KZŠ : Partizan

Košarkaši Crvene Zvezde Telekom i Partizana sastaju se u prvom polufinalnom duelu u hali Pionir ( utorak, 21 h ).
Konferencija za štampu je održana u prisustvu trenera i kapitena obe ekipe, kao i predstavnika Aba lige Romana Lisca.

Photo: abaliga.com

Photo: abaliga.com

Trener Crno – Belih Duško Vujošević je na konferenciji za medije povodom polufinalnih susreta prvo naglasio da se Partizanu ne preti :

Bez obzira na sve, Partizan je svoju istoriju ispisao. Koliko je igrača napravio, pobedio veće timove nego Zvezda i zato se neće uplašiti pune hale njenih navijača, rekao je Vujošević.

Trener Partizana je naglasio i da se nada regularnim uslovima :

Očekujem da uslovi za igru budu regularni, a kada počne utakmica, najvažniji faktor su igrači. Ko bude imao raspoloženije igrače, taj će pobediti. Zvezda jeste blagi favorit, ali pretiti Partizanu i tvrditi da će Zvezda sledeće sezone sigurno igrati Evroligu nije baš pristojno.

Kao najavu duela trener Vujošević rekao je sledeće :

Ulazimo u polufinale sa željom da damo sve od sebe i da u tom pokušaju budemo savršeni. Ekipa je posle svih peripetija, odlazaka Šalića i Gagića tokom sezone, uspela da se konsoliduje. Ima svoju strukturu, podeljene uloge i zadatke. U odnosu na situaciju u kojoj ‘plivamo’, mogu da budem jako zadovoljan ponašanjem i spremnošću igrača.

Na kraju Vujošević se osvrnuo i na podelu karata :

Imao sam dilemu da li da dođemo na konferenciju zbog termina. Verovatno ima razloga, ali ne znam zašto je sastanak za bezbednost, na kojem će se diskutovati o kartama i razmeni zakazan za 12 sati. Zvezda je tražila 500, mi 300 i do sada je to radila. Po svim indikacijama i terminu, kao i tome da su deljene karte za taj sektor čini se da će se od te prakse odustati. Ne smatram da je to korektan gest koji vraća u normalu ove susrete.

Epilog sa kartama za gostujuće navijače završio se kako je i trener Partizana predvideo. Ekipa CZT prekinula je tradiciju razmene karata.

Na konferenciji za štampu je treneru Radonjiću uručena nagrada za najboljeg trenera u ABA ligi, na čemu mu je Duško Vujošević čestitao.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.