Kosta Perović – novi centar Partizana

Kosta Perović se danas vratio u Crno – Bele. Ugovor je na godinu dana, a Perović još uvek nije fit što se tiče kondicije i spremnosti za povratak na parket.

Kosta je karijeru započeo u Beopetrolu, a 2002. godine potpisao je za Partizan. Kroz rad sa trenerom Vujoševićem je za 4 sezone u Pioniru postigao impozantan napredak, a 2006. godine se direktno iz Beograda otisnuo u NBA ligu i ekipu Golden Stejt Voriorsa. Bio je 38. pik na draftu.

U NBA ligi je bio u više no epizodnoj ulozi. Odigrao je samo 7 mečeva za GSW, sa učinkom od 1.4 poena i 1.9 skokova po meču. Karijeru je nastavio da gradi u Španiji, najpre u Pamesi gde je bio dominantan, a zatim i u Barseloni gde nije bio na tom nivou. Poslednja sezona Perovića u Španiji vezana je za ugovor u Unikahi, a u Malagi je visoki entar ozbiljno podbacio.

Perović je karijeru nastavio u Jeniseju (Rusija) gde je imao jednu solidnu sezonu, dok se u drugoj (već na početku) teško povredio. Od kraja 2014. godine Perović ne igra košarku zbog teške povrede, a treningu i klupskim obavezama se vratio početkom septembra, upravo u Partizanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.