Konačno pobeda Partizana!

Košarkaši Partizana su savladali MZT nakon velikog preokreta u Pioniru rezultatom 72 – 69.

Crno – Beli su odigrali katastrofalno prvo poluvreme (49-38, za MZT), ali je veliki preokret nastupio čvrstom odbranom u drugom delu.

Čovek preokreta bio je Aleksandar Cvetković koji je odigrao veoma zrelo na kraju i doneo pobedu. Najefikasniji u Crno – Belom bio je Vanja Marinković sa 16 poena, a pomenuti Cvetković je dodao 15.

U ekipi MZT odlični su bili Ljubičić sa 12 poena i 6 asistencija i Bunić sa 13 poena i 6 skokova.

abaliga.com (Photo: KK Partizan NIS)

abaliga.com
(Photo: KK Partizan NIS)

Analiza meča

 

Košarkaši Partizana ponovo su prikazali igru punu defanzivnih propusta, a greška koja se ponavlja iz meča u meč je odbrana linije za 3 poena. Takođe, strana pomoći ni večeras nije funkcionisala u Crno-Belom dresu.

Prvo poluvreme je pokazalo veliku konfuziju Partizana u defanzivi, a rezultat svega bilo je 49 primljenih poena, najviše iz osnovnih akcija i sigurne egzekucije slobodnog igrača.

U napadu, Partizan je igrao na mahove, i nekoliko puta postizao poene u seriji. Ipak, usled pomenute loše odbrane Crno-Beli su tonuli sve dublje.

Najslabiju igru Partizan je pokazao početkom drugog poluvremena, kada je i gubio sa čak 14 poena razlike. Buđenje timu trenera Božića daje frenetično borbeni Andrej Magdevski sa 3 blokade i sigurnom odbranom na bekovima MZT. Taj prvi impuls je poneo igrače Partizana i napadački, pa su pogađali iz nekih otpadaka, ali šut i dalje nije radio.

Velika borba se treneru Božiću i igračima počela isplaćivati nakon povrede sjajnog plejmejkera gostiju Ljubičića, kada je rezerva Sinadinović potpuno popustio pod presingom i lako gubio lopte. Ljubičić je uspeo da se vrati i na kratko poveže redove, ali je Partizan u tim momentima već opasno pretio.

Snažnom odbranom Crno-Beli su vratili meč na dohvat, a pobedu su obezbedili mirnoćom Đumića, skokom Vrapca i mini rolom Cvetkovića, koji je na kraju bio i najzaslužniji za prvi trijumf Petra Božića kao trenera.

One comment

  • vesele se ko deca našta mi spadosmo kad se vesele ko da su osvojili nba ligu.gde im je kazuoglu mali grk da on nema mesta u ovoj ekipi sramota.

Leave a Reply

Your email address will not be published.