Ko je Džabari Braun? (VIDEO)

Crvenoj Zvezdi je za poziciju beka ponuđen bivši igrač Lejkersa Džabari Braun, a nakon derbija će biti poznat stav uprave povodom ove ponude.

Portal Double-Double pokušaće da predstavi Džabari Brauna i ljubiteljima košarke koji ne prate NBA i razvojnu ligu previše.

Džabari Braun je bek visok 193 cm, rođen je 1992. godine, a bio je student koledža Misuri. U NBA ligi je nastupao za Los Anđeles Lejkerse, sa učinkom od 11.9 poena i 2.1 asistencije po meču, dok je ostvario i odlične brojke na letnjoj ligi u Las Vegasu (17.7 poena prosečno).

Predstavljanje

Izvor: youtube.com

Džabari Braun je igrač sa poenima u rukama i odličnim šutem. On je igrač koji slabije kreira svoj šut, ali je zato veoma efikasan u spot up šutu kako za 3, tako i za 2 poena. Šut iz driblinga ređe pokušava, ali je i u ovom segmentu igre dobar.

Džabari Braun je na koledž nivou bio veliki radnik u defanzivi i lako je pokrivao protivničke bekove. Kvalitet u defanzivi je zadržao i na NBA nivou, a i u razvojnoj ligi (gde se inače odbrana igra na niskom nivou).

Ono što mu nedostaje za NBA je svakako prodor igra, kvalitetniji ulaz na levu stranu, kao i bolja selekcija šuta. Međutim, ti nedostaci se verovatno ne bi toliko osetili u igri na evropskom kontinentu.

Podsetimo, Zvezdi su ranije ponuđeni Eliot Vilijams i Dionte Kristmas, a Crveno-Beli su ih uzeli u razmatranje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.