Jović dirigent crveno-belog performansa u Skoplju

MZT je poražen od Crvene Zvezde sa 73:93. Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Dangubić sa 16 poena, Volters sa 12 poena i 5 skokova, Bjelica sa 12 poena i Jović sa dabl-dabl učinkom od 11 poena i 10 asistencija. U poraženom timu najbolji je bio Skot sa 21 poenom i 9 skokova, pratili su ga Lalić sa 15 poena i 5 skokova i Klof sa 12 poena, 7 skokova i 5 asistencija.

Oba tima su u prvoj četvrtini igrala raznovrsno u napadu razvijajući unutrašnju igru i šutirajući spolja. MZT je dobro zatvarao reket, pa se Zvezda češće opredeljivala za šut spolja. MZT se prvenstveno trudio da pronađe put do reketa i u slučaju neuspeha lopta se vraćala ka spoljnim pozicijama. Crveno-beli su imali bolju realizaciju šuta iz igre i do kraja ovog perioda napravili prednost od 16:21.

MZT je počeo drugu četvrtinu sa nekoliko izgubljenih lopti, što je Zvezda pretvroila u lake poene iz kontre. Zvezda je imala slabu realizaciju sa distance, pa su većinu poena stekli iz dobre saradnje spoljne i unutrašnje linije iz igre 2 na 2. Slično je važilo i za makedonski tim, poeni su uglavnom dolazili iz reketa ili iz unutrašnje igre ili posle ofanzivnog skoka. Na poluvreme se otišlo sa prednošću crveno-belih od 35:43.

Mzt Zvezda

Foto: aba-liga.com

Treća četvrtina je u potpunosti pripala crveno-belima. Zvezda je koristila ogroman broj grešaka MZT-a za veliki broj lakih poena iz tranzicije, Jović je vrlo dobro razigravao saigrače, ostavljajući lopte na tacni centarskoj liniji ili spoljnim igračima za otvorene šuteve sa distance. MZT je poene tražio iz reketa, kroz prodore ili i spuštanje za visoke igrače. U poslednju četvrtinu se ušlo sa rezultatom 50:73.

MZT je na početku poslednje četvrtine uspeo da kazni opuštanje Zvezde i blago obori razliku. Crveno-beli su se brzo uozbiljili i serijom trojki povećali prednost. Završnicu je obeležio ulazak u igru Rakićevića kojem su ovo bili prvi minuti u crveno-belom dresu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.