Još jedna karta je ostala za finale

Sve što bi trebalo da znate o večerašnjoj utakmici…

Foto: Mondo

Verovatno najbitnija nedelja za Crvenu Zvezdu je počela, prva bitka je očekuje od sutra u 19 časova (sportska hala ”Železnik”), uz direktan prenos na Arena Sport.

Došli su dani kada se sve sabira i oduzima, dani kada se polažu glavni ispiti, i sve ono što se radilo još od septembra meseca, može lako da padne u vodu.

Fizički situacija je bolja nego pred meč u Podgorici. Veliki broj igrača odigrao je mnogo bitnih utakmica i svesni smo važnosti i imali smo mnogo situacija kada je bilo ovako. Uostalom i kad igraš za Zvezdu, uvek je velika važnost… Treba da odigramo dobro i to će biti ključna stvar. Ključno je da budemo bolji od Budućnosti i ekipa sa košarkaškog aspekta treba da uradi potrebno.” rekao je Radonjić.

On je takođe saopštio da ekipa neće moći da računa na Stefana Jovića, a prve informacije govore da on neće biti u Beogradu do kraja nedelje, kada se vraća iz Minhena sa pregleda.

Što se tiče direktnih duela ove dve ekipe, Budućnost nije slavila u Beogradu još odavne sezone 2009/10, a kako ”javnost” gleda na ovu utakmicu, pokazuje i kvota koja se može pronaći u većini kladionica, a ona ne prelazi 1.15, što bi značilo da ako uložite 100 evra, možete zaraditi 15 evra.

Čini se da bi i igrači Budućnosti mogli da iskoriste ulogu ”autsajdera” na ovoj utakmici, i da šokiraju crveno bele, o takvoj mogućnosti, pričao je i trener gostiju.

”Bićemo koncentrisani i borićemo se. U prethodnoj utakmici smo napravili dobar posao. Moramo da korigujemo neke detalje, ali i da u novi duel uđemo sa još više energije. Možemo da očekujemo dosta pritiska, i na terenu, i van terena. Treba da budemo fokusirani, da budemo tim. Ima još 40 minuta, želimo u finale i uradićemo sve na najbolji mogući način da ostvarimo cilj.” zaključio je trener Zuros.

Bez sumnje da ekipa Budućnosti sada puca od samopouzdanja nakon pobede u drugoj utakmici ove serije. Trener Zuros je i u ”Morači” više puta postavljao ”zonu” i kockao se sa šutem igrača Zvezde, što je dalo razultata (5/23 su šutirali gosti trojke), dok je u Beogradu doživeo debakl jer je Zvezda šutirala 12/28 za tri poena, za rutinsku pobedu od 82:67, da to nije slučajnost, pokazuje i poslednje kolo regularnog dela kada su šutirali 13 od 27 za tri poena.

Dakle, ishod utakmice će pre svega zavisiti od šuta Zvezde, kao i od igre Ognjena Kuzmića, jer će tako ulivati samopouzdanje celom timu i maksimalno dati prostor šuterima. Ključni duel može biti i – Boris Savović protiv Marka Simonovića, u nekim trenucima i Luke Mitrovića. U Podgorici je Savović pokazao sav svoj kvalitet kada je ”pravio” prednost u prvom poluvremenu, ništa mu nisu mogli visoki igrači Crvene Zvezde. Veliko je pitanje hoće li moći i u trećoj utakmici, jer Simonović nema snage da bi to radio (mada je par puta uspešno odbranio Savovića u drugom poluvremenu), dok je Mitrović totalno neupotrebljiv u napadu, jer nikako ne može da širi igru i oslobađa prostor u reketu, dok o njegovom šutu za tri nema potrebe ni pričati.

U ovakvoj situaciji, možda je rešenje pokušati sa Tompsonom ili Bjelicom na četvorci? Bjelica je odigrao sjajan meč protiv Uniksa u petak, i nema sumnje da će mu trener Radonjić dati više prostora u ovoj utakmici, na njemu je da to iskoristi.

foto: Svet.rs

Raspored ulaza u dvoranu u Železniku

Važna informacija za sve navijače da karata u slobodnoj prodaji neće biti, već će važiti samo sezonske ulaznice. Utakmica se igra u sportskoj dvorani ”Železnik” koja je kapaciteta 3,000 mesta.

Za ovu priliku važe sve sezonske karte, a svi ulazi u dvoranu „FMP Arena” biće jasno obeleženi:
–  ULAZ B ( ulaze svi vlasnici sezonskih karata za tribine)
– ULAZ A ( ulaze vlasnici sezonskih karata za belu, plavu ložu, parter 4 i parter B)
– ULAZ VIP ( ulaze vlasnici sezonskih karata lože)
– ULAZ A ( novinari i vlasnici sezonskih karata za počasna mesta)

U današnjem saopštenje na zvaničnom sajtu Crvene Zvezde jasno je naglašeno ”da bi ka hali trebalo krenuti značajno ranije” jer se očekuju velike gužve.

Ostaje nam da se prisetimo kako je izgledala jedna plej-of utakmica u Železniku:

Leave a Reply

Your email address will not be published.