Još jedna glasina o pojačanju Partizana ?

Prema pisanju specijalizovanog košarkaškog sajta Sportando.com, i prema još nekim izvorima, Partizan je zainteresovan za dovođenje Vila Čerija na poziciju organizatora igre.

foxsports.com

foxsports.com

Čeri (185cm/ 1991.) je bivši student univerziteta Montana gde je u svojoj poslednjoj sezoni koledž karijere beležio učinak od 12.8 poena i 3.8 asistencija u proseku.
Čeri je ovo leto proveo u kampu Klivlend Kavalirsa, gde je na letnjoj ligi imao 12.8 poena i 3 asistencije po utakmici. Sezonu je započeo u Toronto Reptorsima koji su ga brzo otpustili, te je potpisao za Klivlend gde je takođe otpušten. Prošlu sezonu proveo je u Razvojnoj ligi i ekipi Kenton Čardž gde je beležio 11.9 poena i 5 asistencija po meču.
Čerija odlikuje dobra odbrana, dobar dubinski pas i solidna kontrola driblinga. U koledž karijeri isticao se i kao dobar kradljivac lopti.
Osnovni košarkaški nedostatak mu je slab šut, posebno za tri poena gde je katastrofalan ( između 20 i 30% kroz celu karijeru).
U NBA je odigrao 8 mečeva, i imao učinak od 1.9 poena i 1 asistencije, u 8.8 prosečno pruženih minuta.
Važno je napomenuti da je dolazak Čerija u Partizan još uvek neproveren, i da su u igri prema navodima raznih izvora i određeni timovi iz Kine kao i Žalgiris ( videti tviter nalog izraelskog košarkaškog novinara Dejvida Pika ).

Leave a Reply

Your email address will not be published.