Zvezda ubedljiva protiv Igokee

Crvena Zvezda je slavila u Laktašima sa 71:51. Svesno rizikovanje Zvezdinog šuta za tri nije se isplatilo Igokei. Crveno beli su pogodili 13 od 29 pokušaja, predvođeni odličnim Simonovićem sa 17 poena (5 od 8 za tri) i Milerom koji je postigao 14 poena. Igokea je pogodila samo 6 trojki iz 31 pokušaja, a bolji od ostalih u timu iz Laktaša bili su Buker i Šibalić sa po 11 poena.

Igokea je igru u odbrani koncipirala na punjenju reketa i zatvaranju Cirbesa u čemu su i uspeli. Ovakva igra je ipak ostavila dosta prostora za šuteve za tri poena Zvezde. Igokeu je prvo načeo Dangubić sa dve uzastopne trojke, a onda su spolja pogađali i Kinzi i Simonović. Crveno-beli su na kraju prve četvrtine vodili sa 19:7. Igokea je imala očajnu realizaciju šuta za tri, ne uspevši da pogode nijedan od 9 pokušaja, od toga 4promaš aja je imao Radivojević.

Buker poenima pod košem i asistencjom za Komatinu nosi Igokeu na početku treće četvrtine. Promašaji Zvezde koja je stala u šutu za tri bivaju kažnjeni, pa je Radonjić zatražio tajm-aut pri rezultatu 18:24. U nastavku trojkaškog obračuna, za Igokeu su pogađali Buker i Gibson ( dva puta),a na drugoj strani odgovaraju Simonović i Lazić. Igokea je nastavila da popravlja šut za tri pogodkom Šibalića, da bi u završnici četvrtne Cirbes došao do prvih poena pogodkom pod faulom uz iskorišćeno dodatno slobodno bacanje za 35:30 u korist crveno-belih. Jović se u međuvremenu popeo na 5 asistencija. Igokea je dva puta prilazila na -2, ali nije uspela da preokrene rezultat. Obe ekipe su u prvom poluvremenu imale relativno veliki broj izgubljenih lopti.

Foto: https://twitter.com/ABA_League

Foto: https://twitter.com/ABA_League

Igokea nastavlja da forsira istu igru u trećoj četvrtini bez obzira na rezultat. U odbrani su punili reket i često igrali zonu, a u napadu su šutirali trojke, koje su promašivali. Ipak Zvezda pronalazi rešenja u napadu, Miler je predvodio sa 8 poena, stečenih iz reketa i pogođenom trojkom, a Cirbes dva puta uspeva da se izbori za poene sa niskog posta. Bajić je pri rezultatu 37:51 morao da traži tajm-aut. Bajić je vrlo brzo morao da zatrraži i drugi tajm-aut u ovoj četvrtini. Njegova ekipa je gubila lopta, dok je odličan u Zvezdinoj odbrani bio Gudurić koji je omogućio lake poene iz kontri za 37:58. U završnici treće četvrtine Igokea je uspela da se vrati serijom 7:0. Crveno-beli su izgubili nekoliko lopti što su iskoristili Komatina i Šibalić.

Milošević poenima iz ofanzivnog skoka pod faulom uz dodatno slobodno bacanje i Radivojević iz prodora spustili su prednost Zvezde na -9 na početku poslednjeg perioda, ali to je bio poslednji otpor koji je pružila Igokea. Crvena Zvezda je odgovorila dobrom odbranom, ukradenim loptama došli su do lakih poena iz kontri. Lazić je za vrlo kratak period vezao 4 poena, Simnović pogodio dve, Miler dodao još jednu trojku, pa je Zvezda otišla na nedostižnih 51:71. Do kraja utakmice Radonjić je pružio priliku igračima sa manjom minutažom da pobeđenu utakmicu prvedu kraju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.