Igokea smenila Dragana Bajića, imenovan novi trener

Igokea je odlučila da raskine saradnju sa Draganom Bajićem posle tri odigrana kola u BiH ligi za šampiona.

Foto: Mondo

Igokea je smenila Dragana Bajića posle dve i po godine na klupi ovog kluba u njegovom četvrtom mandatu. Novi trener biće Žarko Milaković koji je do sada predvodio juniore Aleksandrovčana.

Dragan Bajić je najtrofejniji trener u istoriji Igokee, a u ovaj klub se vratio 2015. godine kada se činilo da Igokei nema spasa u borbi za opstanak u ABA ligi. Ipak, Bajić je izborio opstanak u regionalnoj eliti, a potom osvojio duplu krunu u Bosni i Hercegovini. Sledeće sezone je pored duple krune, došao i do pete pozicije u ABA ligi i tako nastavio kontinuitet dobrih rezultata na klupi Igokee. Ovu takmičarsku godinu je obeležilo još jedno osvajanje Kupa Bosne i Hercegovine, a u regionalnom takmičenju je izborena deseta pozicija. Najveći rezultat, Bajić je ostvario u sezoni 2012/2013 kada je bio prvi sa Igokeom u regularnom delu ABA lige.

Njega će na klupi zameniti Žarko Milaković, dosadašnji trener Studenta za koji nastupaju juniori Igokee. U svojoj karijeri, ovaj mladi trener je osvojio Kup Republike Srpske, Ligu mladih BiH, a 3 puta je podizao pehar u juniorskom prvenstvu Republike Srpske.

Leave a Reply

Your email address will not be published.