Igokea ostvarila veliku pobedu u Zagrebu

Izabranici Dragana Bajića su nakon Budućnosti savladali još jednog velikog favorita u ABA ligi, ovaj put na gostujućem parketu.

Foto: ABA Liga

Igokea je od samoga početka zaigrala ozbiljno i požrtvovano. Cedevita je u prvoj četvrtini poentirala uglavnom van linije 6,75m. Izabranici Jura Zdovca su bili previše letargični u odbrani, što su gosti itekako znali da iskoriste i povedu 23:28 nakon 10 minuta košarke. Domaći sastav je zaigrao požrtvovanije u odbrani u drugoj četvrtini, međutim Igokea je i na veliki odmor otišla sa minimalnom prednošću, bilo je 43:44.

Zahvaljujući trojkama Džanana Muse i Demetrisa Nikolsa, Cedevita je povela sredinom treće deonice, međutim Amerikanci Igokee, Dorel Rajt i Dezi Vašington nisu dozvolili protivniku da se odlepi krajem treće četvrtine koja je okončana rezultatom 64:64. Najveću prednost u drugom poluvremenu, domaći su imali nakon poena Nikolsa(74:69) posle tehničke Nikole Jevtovića, ali tada sledi serija 9:0 Igokee, zaključno sa jakom bitnom trojkom Marka Ljubičića na isteku napada za 74:78. Do kraja utakmice Cedevita nije uspela doći u situaciju da izbori produžetak, pa su bodovi otišli u Aleksandrovac.

Ovom pobedom, Igokea je istakla kandidaturu za plasman u plej-of, hteli oni to priznati ili ne. Dragan Bajić je još jednom uspeo da sklopi ozbiljnu ekipu, a dolazak Dorela Rajta je poslednji šraf u mašini šampiona Bosne i Hercegovine. Sa druge strane, pred Zdovcom i Cedevitom je puno mukotrpnog rada ako žele da ugroze Crvenu zvezdu ove sezone i dođu u situaciju da opravdaju izgovorene reči pre početka takmičarske godine.

CEDEVITA – IGOKEA 79:84 (23:28, 20:16, 21:20, 15:20)

Cedevita: Ukić 9, Krušlin 10, Katić 0, Bajo 0, Nikols 18, Slavica 0, Žganec 5, Musa 8, Čeri 4, Stipanović 12, Tončinić 0, Marfi 13

Igokea: Ponjavić 0, Rajt 22, Gajić 0, Glogovac 0, Nikolić 0, Vašington 5, Milošević 12, Vašington 10, Radivojević 16, Ljubičić 15, Šibalić 2, Rikić 2

Leave a Reply

Your email address will not be published.