Hečer rešio triler

Partizan je savladao Cedevitu sa 74:73 i izjednačio polufinalnu seriju. Najbolji u pobedničkom timu bili su Hečer sa 23 poena, Birčević sa 18 poena i 11 skokova i Veličković sa 8 poena i 10 skokova. Cedevitu je predvodili Boatrajt sa 25 poena, ali i 6 izgubljenih lopti, Bilan sa 16 poena i 10 skokova i Šurna sa 10 poena.

Oba tima su u prvoj četvrtini poentirala iz pik&rola i prodora. Partizan je napravio razliku od 20:13 zahvaljujući čvršćoj odbrani i boljoj kontroli izgubljenih lopti. Cedevita je u drugoj četvrtini živela od vrlo dobrog šuta spolja. Partizan je u prvom delu ovog perioda veoma slabo šutirao za tri poena, pa su se gosti spustili na -1. Crno-beli su odgovorili čvršćom odbranom i uspeli da pogode 4 trojke u nastavku igre (3 Birčević). Cedevitu su izgubljene lopte koštale zaostatka od 39:34.

Foto: aba-liga.com

Partizan je bolje otvorio treću četvrtinu i povećao prednost. Cedevita se trgla i trojkama otvorila seriju i uspela da dođe do izjednačenja. Oba tima su rano izašla iz bonusa, pa su poeni u nastavku ovog perioda stizali sa slobodnih bacanja. Cedevita je greškama ponovo dozvolil Partizanu da se odvoji na 56:51. U uzbudljivoj poslednjoj četvrtini viđen je veliki broj promašaja, ali i sjajni pogoci u završnici. Boatrajt je sa dve trojke omogućio prednost od 72:73 za Cedevita na 7 sekundi pre kraja. Hečer je odgovorio pogođenim šutem sa poludistance i doneo pobedu crno-belima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.