Frenk Robinson: Ja sam borac…

Portal Double-Double počinje seriju razgovora sa košarkašima iz najboljih evropskih liga od pridošlice u “Crno-Belom” dresu Frenka Robinsona.

Frenk Robinson pokriva pozicije krila i beka, a u Partizan je stigao posle epizode u Turskoj. Evropsko iskustvo ovog igrača je bogato, a sa trenerom Aleksandrom Džikićem sarađivao je još na početku svog evropskog puta u Olimpiji iz Ljubljane.

Copyright: imago/Fishing 4 kicker.de

Copyright: imago/Fishing 4
kicker.de

1. Frenk, kakvi su tvoji prvi utisci o Partizanu i Srbiji?

Srećan sam što sam ovde. Vredno treniramo i mnogo učimo. Za sada je sve odlično i u Beogradu i u samom klubu.

2. Kakva su tvoja očekivanja od sezone u Crno-Belom timu iz Beograda?

Uvek postavljam lestivicu visoko. Kao sportisti i igraču koji ima puno motiva, moj cilj je da uvek pobeđujem, pa makar i nasuprot realnog stanja. Onog dana kada osetim da nemam glad za pobedom, penzionisaću se. Tako je kod igrača. Ne volim gubitnički mentalitet.

3. Tvoje prvo iskustvo u Evropi (Olimpija) vezano je za trenera Aleksandra Džikića. Sada ćete ponovo sarađivati. Kako ti se čini vaša komunikacija?

Kao i svim Amerikancima u Evropi, prva sezona mi je bila najvažnija. Imao sam sreću da mi je trener bio Džikić koji je znao kako da unapredi moju igru i koji je puno verovao u mene. I devet godina kasnije koristim znanje koje sam tada stekao, a sada ga prenosim i na mlađe saigrače.

Izvor: Youtube.com

4. Kako bi opisao svoju igru? Šta su kvaliteti koji te košarkaški izdvajaju?

Odbrana je kod mene na prvom mestu. Uvek. Potrebna je velika čvrstina i mentalna snaga za igranje dobre odbrane, a upravo ona donosi pobede na ovom nivou. Na drugom mestu mi je donošenje pravih odluka u napadu. Zbog svoje visine i snage pokrivam pozicije beka i krila, a ta raznovrsnost mi je isto kvalitet.

Na beku sam snažniji i mogu da postujem većinu protivnika, dok sam na krilu brži od čuvara i to koristim za prodore i distribuciju lopte visokim igračima ili bekovima spolja. Imam osećaj da ćemo imati odličnu saradnju u Partizanu, visoki igrači su odlični, a imamo i šutere.

5. Navijači Partizana uvek imaju najviše ciljeve. Šta mogu da očekuju od tebe u nastupajućoj sezoni?

Ja sam borac. Volim košarku i volim da pobeđujem. Nadam se da će to navijači prepoznati i da će osetiti moju posvećenost dok nas budu podržavali u hali. Sve što znam je da se borim, a jedini cilj kojem težim su pobede.

6. Povreda ne utiče više na tvoju igru? Kako se osećaš na treninzima, jesi li 100% spreman za novu sezonu?

Operaciju sam imao pre više od godinu dana. U međuvremenu sam igrao u Turskoj i sada se polako pripremam za izazove u novoj sezoni. Osećam se odlično na treninzima i radujem se utakmicama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.