FMP ubedljiv protiv Mege

FMP je na domaćem terenu savladao Mega Leks sa 98:84. Najbolji u pobedničkom timu bili su Žižić sa 24 poena i Čović sa 11 poena i 10 asistencija. Dvocifreni su bili i Davidovac sa 12 i Apić sa 11, dok je Lazarević imao 8 poena i 11 skokova. Na drugoj strani Jaramaz je postigao 17, Mušidi 15, a Milisavljević 11 poena.

FMP je ostavio bolji utisak u većem delu prve četvrtine. Dobra odbrana reketa gušila je bezidejne napade Mege, a vrlo dobra igra u tranziji i par pogođenih šuteva spolja obezbedilo je rezultatsko odvajanje. Mega je početno poentirala samo iz kontri, posle grešaka u napadu FMP-a, da bi u drugom delu ovog perioda uspeli da naprave nekoliko dobrih prodora. FMP je u završnici ovog perioda imao problema u igri, ali su prednost zadržali poenima iz reketa. Prva četvrtina završena je rezultatom 24:19.

FMP je počeo mnogo bolje od Mege i u drugoj četvrtini. Mega je krenula slabo u napadu, a FMP je nastavio da ih kažnjava odličnom igrom iz tranzicije. Uz to je ekipa iz Železnika razvila unutrašnju igru iz akcija 2 na 2 koje odbrana Mege nije uspevala da odbrani. Buđenje iz mrtvih Mega Leksa počinje u drugoj polovini ovog perioda, Mušidi je sa dve uzastopne trojke raširio odbranu FMP-a i otvori prostor za unutrašnju igru Mege. Pojačana je i agresivnost u odbrani, pa su igrači FMP-a teško dolazili do poena, a njihove izgubljene lopte Mega je koristila za poene iz tranzicije. Veliki zaostatak od 16 poena samanjen je na 48:43.

Foto: http://www.aba-liga.com/

Foto: http://www.aba-liga.com/

Oscilacije u igri oba tima, veliki broj grešaka, faulova, slobodnih bacanja i poena nastavio se i u trećoj četvrtini. Mega je često tražila šansu iz reketa i kroz individualne akcije, FMP je odgovorio čvrstom odbranom na granici faula, pa su rano izašli iz bonusa. Problem za Megu je bila odbrana, na momente su presingom uspevali da nateraju FMP na greške, ali nisu uspevali da odbrane pozicione napade. FMP je širio odbranu pogađajući šuteve spolja, a onda su koristili prostor u reketu za razvijanje unutrašnje igre. Odličnu rolu u ovom periodu imao je Žižić koji je pogađao i spolja i u reketu. Treća četvrtina je završena rezultatom 75:63.

U poslednjoj četvrtini preslikao se veliki broj momenata iz prethodne. Mega je srljala u individualnim pokušajima, Jaramaz je preuzeo odgovornost za većinu napada, napravljen je veliki broj faulova i slobodnih bacanja na obe strane. FMP je u svim bitnim momentima čuvao prednost pogođenim otvorenim šutevima sa distance, tako da se rezultatska razlika nije bitnije menjala.

Leave a Reply

Your email address will not be published.