FMP slavio u Topolici

U drugoj današnjoj abaligaškoj utakmici sastale su se ekipe Mornara i FMP, a pobednik je bio gostujući tim 73:81 (17:16, 17:16, 20:25, 19:24). Najefikasniji pojedinac na meču bio je Vranješ sa 19 poena.

Utakmica je počela vrlo energično na obe strane, nakon pola četvrtine na semaforu je pisalo 11:8, a istakao se Nemanja Vranješ koji je u ovom delu utakmice ubacio dve trojke.  FMP je bio prilično produktivan iz reketa i tako dolazio do prednosti, medjutim, čitava prva četvrtina je protekla u rezultatskoj klackalici, a bonus su obe ekipe ispunile tek u poslednja dva minuta.
Druga četvrtina je otvorena izgubljenom loptom za gostujuću ekipu, a evidentni problem u ofanzivi je postojao kod oba tima. Mornar je ofanzivnim skokom mučio FMP, ali je nakon nekoliko slabih završnica trojkom Filipa Čovića FMP povratio prednost.  Mornar je povezao nekoliko dobrih odbrana, a kada se činilo da će FMP ponovo steći prednost, usledila je treća trojka Nemanje Vranješa. Uspeo je Mornar da zadrži prednost do kraja četvrtine i prvo poluvreme dobije rezultatom 34:32.

FOTO: abaliga.com

Nervozan početak trećeg kvartala i nekoliko praznih poseda za obe ekipe, sve ovo se nekako uklopilo u ambijent koji je prvo poluvreme kreiralo. Napokon su domaći bili efikasni u nekoliko napada i to im je donelo prednost 40:33, što je nateralo Vladimira Jovanovića da zatraži tajm aut. Malo se ubrzala igra sredinom ove deonice, pa smo u nekoliko navrata videli šuteve u ranoj fazi napada. Nakon jedne dobro istrčane tranzicije Mićović pogadja uz faul i Mornar dolazi do maksimalnih plus 8. Odgovor FMPa je usledio nakon dobrih defanzivnih poseda, pa su do kraja četvrtine stigli čak i da povedu i to rezultatom 54:51 i to nakon serije 12:5.
Nakon tri slobodna bacanja koja je realizovao Vranješ rezultat na početku poslednje četvrtine je bio nerešen. A u narednim napadima smo ponovo videli rezultatsku klackalicu, na polaganje Pota odgovorio je Luković zakucavši loptu za novu prednost Mornara, koju je povećao Nemanja Vranješ neverovatnom trojkom van balansa. U poslednja tri minuta smo ušli sa blagom prednošću gostiju nakon trojke koju je postigao Stefan Pot. Nakon ovoga, sledi sjajna asistencija Čovića za Odža, a potom je i sam pogodio trojku za plus 6 u korist FMP-a. Uspeli su izabranici Vladimira Jovanovića da privedu susret kraju i zasluženo slave rezultatom 81:73. Nemanja Vranješ sa 19 poena je najefikasniji pojedinac, pratio ga je Nidam sa 13, Luković sa 11 i Ros sa 10 poena. Na drugoj strani, Bursać i Nenadić po 18 poena, Odžo je dodao 16, a Čović 13 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.