Fenomenalni Vranješ i Nidam izborili majstoricu u Beogradu

U drugoj utakmici polufinala ABA Lige, Mornar je u Baru savladao Crvenu zvezdu i izborio majstoricu u Beogradu!

Foto: ABA League

U veoma lepo ambijentu u dvorani “Topolica” u Baru, utakmica je otpočela nešto boljom igrom Mornara. Igrači Crvene zvezde rano su ispunili bonus, što pokazuje i podatak da je Mornar nakon 3 minuta i 20 sekundi igre izveo 8 slobodnih bacanja. Nakon dobrog početka Mornara, motore je upalila i Zvezda, koja je nakon trojke Antića spustila prednost Mornara na 1 poen.

Međutim, Barani su nasuprot ekipe Zvezde nastavili u jako dobrom ritmu, pa su ubrzo Ros i Pavić pogodili trojke za 25:17. Seriju Barana je nastavio Derek Nidam nakon čijih poena je prednost bila dvocifrena. Mornar je pred poslednji napad u četvrtini vodio sa 30:18, a poslednje poene u prvoj deonici postigao je Milko Bjelica, koji je prilikom pogotka za dva poena fauliran, a zatim i pogodio slobodno bacanje, za smanjenje zaostatka i rezultat 30:21.

Foto: ABA League

Nidam je u drugoj četvrtini nastavio sa odličnom igrom, međutim nakon sudara sa Milkom Bjelicom, uhvatio se za desnu butinu. Na sreću, nije došlo ni do kakve povrede ovog odličnog Amerikanca. Glavna napadačka opcija crveno-belih u prvoj polovini druge deonice bio je Milko Bjelica, ali i odbrana Mornara funkcionisala je u prvom delu ove četvrtine jako dobro. Rejli-Ros je iz polaganja doveo Mornar na 13 poena prednosti, 42:29!

Foto: ABA League

Crveno beli pogotkom za dva Davidovca i zatim trojkom Ročestija prilaze na 8 poena. Radoš Vujošević je zatim fauliran i pogodio jedno od dva slobodna bacnja, nakon čega je usledila trojka Davidovca za minus 6. Osetio se izostanak Uroša Lukovića u ekipi Mornara, budući da je Zvezda na krilima Alena Omića na pred kraj druge deonice spustila zaostatak na 46:45. Na poluvreme se otišlo rezultatom 48:45, koji je sa linije penala postavio Derek Nidam.

U prvom poluvremenu je Mornar izveo 21 slobodno bacanje, naspram 11 penala Crvene zvezde.

U trećoj četvrtini, Zvezda je opet rano izašla iz bonusa, Dobrić je napravio četvrti faul, pa je izmenom morao da regauje Dušan Alimpijević. Crvena zvezda je imala par prilika da izjednači ili povede, ali ti napadi su ostali neralizovani nakon grešaka Matijasa Lesora.

Foto: ABA League

Rejli-Ros i Vranješ su održavali Mornar u vođstvu, da bi po ulasku u igru u finišu treće četvrtine, Nidam preuzeo stvar u svoje ruke. Rezultat pred odlučujućih deset minuta bio je 69:64.

Četvrtinu deonicu je svojim poenima otvorio Dilan Enis, ali je Mornar napravio seriju 9:0, tačnije, Nemanja Vranješ je pogodio tri trojke za 78:66! Nakon Vranješa, Nidam je vezao četiri poena i pri rezultatu 84:70 za Mornar, Dušan Alimpijević je zatražio tajm-aut. Šest vezanih poena je postigao Ognjen Dobrić, nakon čega je Zvezda faulirala Derika Nidama, koji je bio polovičan sa linije penala.

Foto: ABA League

Ognjen Dobrić je zatim promašio čitavu konstrukciju van linije za tri poena, ali se Zvezda odbranila u narednom napadu Mornara, nakon čega je brze poene postigao Ognjen Dobrić, Mornar je u tom trenutku vodio sa 85:78. Mornar ponovo nije realizovao napad, a to je kaznio Dejan Davidovac trojkom! Zvezda je fauilirala Vujoševića koji je pogodio oba penala, a Zvezda je odgovorila novom trojkom, ovaj put je Ognjen Dobrić bio precizan! Usledio je faul nad Rejli-Rosom, koji je pogodio jedno od dva bacanja. Odlučujući trenutak na utakmici došao je par sekundi kasnije kada je Pero Antić promašio trojku za veliko slavlje u Baru!

MORNAR – CRVENA ZVEZDA 88:84 (30:21, 18:24, 21:19, 19:20)

Mornar: Ćalić 1, Mićović 6, Nidam 28, Pavić 4, Vujošević 10, Rejli-Ros 10, Vranješ 29, Bakić 0;

Crvena zvezda: Davidovac 14, Lazić 0, Antić 9, Dobrić 11, Feldin 5, Janković 0, Ročesti 16, Omić 11, Lesor 8, Enis 2, Bjelica 8;

Leave a Reply

Your email address will not be published.