Džok Lendejl potpisao za Partizan

Crno-beli doveli australijskog centra.

Foto: Sports Illustrated

Kako se već danima najavljivalo, a danas i potvrdio klub, Džok Lendejl postao je četvrto pojačanje Partizana, nakon Zagorca, Nikolića i Pejdža. Ugovor će biti potpisan na dve godine.

Lendejl (22) dolazi direktno sa koledža gde je diplomirao na univerzitetu Sent Meris, a ovoga leta nastupao je u Letnjoj ligi za Atlantu gde je na 9 utakmica prosečno beležio 5 poena, 5.8 skokova i 1 asistenciju. Na koledžu je prošle godine izabran u drugu najbolju petorku cele koledž košarke zahvaljujuči učinku od 21.1 poenom, 10.2 skoka, 2 asistencije i 1 blokadom po utakmici.

Let’s do it @partizanbc

A post shared by Jock Landale (@jock_landale1) on

Nedugo nakon potpisa ugovora sa crno-belima, u izjavi za heraldsun.com.au Lendejl je istakao da je jedan od glavnih razloga zbog kojeg izabrao Partizan zbog obećanja od strane ljudi iz kluba da će biti jedan od glavnih igrača i da je timu neophodan još jedan centar pored Gagića.

Kada je u pitanju NBA karijera, rekao je da je to i dalje san i da nije odustao od ideje da zaigra u najjačoj ligi sveta, ali da je bolje za njega da ode negde gde će igrati. Takođe, osvrnuo se na primere drugih Australijanaca poput Brekofa i Džoa Inglsa koji su nekoliko godina nastupali u Evropi pre selidbe u SAD.

Leave a Reply

Your email address will not be published.