Džikić: “Želimo borbu za titulu i mesto u Evroligi”

Trener Budućnosti se obratio medijima pred majstoricu polufinala ABA lige.

Foto: Mondo

Aleksandar Džikić će u najavi utakmice rekao:

Morača neće biti puna, nego najpunija do sada. Što se nas tiče, mi smo mirni. Sve što treba da uradimo mi smo uradili. Čekamo mirni nedelju. Radili smo cele godine da imamo tu prednost domaćeg terena u polufinalu. U međuvremenu smo igrali tako da smo zaslužili punu dvoranu. Je li to pritisak? Jeste. To smo mi birali. Svi će grešiti. I mi i oni i sudije. Ko najmanje bude grešio, pobediće. Oni su manje griješili u Zagrebu i pobedili, to je jednostavno. Želimo borbu za titulu, borbu za mesto u Evroligi, sve je jasno”.

O Kajlu Lendriju i njegovom oporavku:

“Ne mogu govoriti o procentima kada je oporavak Lendrija u pitanju, ali ja verujem da jeste bolje. Verujem da je spremniji za ovaj meč. Igrao je ovu drugu utakmicu preko bola, igraće ponovo. Shvata kakav je momenat i koliko je važno. Potpuni je profesionalac, želi da pomogne, jasna mu je težina utakmice. Svestan je koliko ovo znači timu. Ne igramo isto sa njim i bez njega u stastavu.

Mislim da je ekipa mentalno u redu, spremna, tokom cele sedmice smo dobro radili. Izuzetno je važno da ne izgorimo tokom utakmice. Svega toga momci su svesni. Mislim da to neće biti problem”.

Džikić je analizirao i prethodni meč u Zagrebu:

“Ako držiš Darušafaku na 52 poena skoro celi meč, a onda vam se desi da vam protivnik napravi 22:0 u Zagrebu… Sve smo to analizirali. Mnogo zavisi od kriterijuma, fokusa na napad obe ekipe. Ne mogu govoriti da li će meč biti na manji broj poena. Naš fokus je na njihove sjajne individualce, njihov sigurno na naše bekove, kada je odbrana u pitanju.

Nikols je pogađao teške šuteve i u Podgorici i u Zagrebu. U prvih osam minuta držali smo ga na dva poena u Zagrebu, onda se razigrao… Ima izuzetan kvalitet, čovek pokazuje da mu verovatno malo i smeta što nije u prvoj petorci šampionata. Za mene je to najveće ime ABA lige”. 

Na pitanje o eventualnom kriterijumu suđenja, strateg Budućnosti je rekao:

“Ne opterećujem se suđenjem, očekujem da bude na nivou završnice ABA lige. Dolaze ljudi koji sude najteže mečeve u Evropi… Ne možeš bolje da tražiš. Isti pristup arbitara biće prema nama i prema Cedeviti. Uradićemo sve što možemo da pobedimo, to je jedino u glavi svih u klubu”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.