Džikić: “Zanima nas trofej, to će ostati zapisano u istoriji kluba i grada”

Aleksandar Džikić se obratio medijima pred treću utakmicu finala ABA lige.

Foto: ABA liga

Trener Budućnosti je u najavi meča izjavio:

Pričao sam sa Gavrilom Pajovićem ovih dana o jednoj stvari i osećam potrebu da se to kaže. Igramo da osvojimo trofej ABA lige! Nas trofej zanima i to će ostati zapisano u istoriji kluba i istoriji grada. To je nešto na čemu će ljudi posle nas raditi dalje. Ivanović nosi duksericu iz 1998. godine. Pitao me da li može da je nosi, jer mi je rekao da mu mnogo znači. E naš posao je da nekom detetu mnogo znači da nosi Nikolino sutra! Ta Evroliga je posledica, o tom potom… Ali prvo nas zanima trofej. Jer mislimo da smo zaslužili ove godine da se borimo za titulu”. 

O trenutnih 1:1 u seriji:

“U istoj smo situaciji kao Zvezda, 1:1 je… Ne postoji garancija da ćemo mi pobeđivati u Podgorici stalno. Ali mi je bitno da igrači shvate za šta se bore. I mislim da to znaju, da je to vrlo važno i da će publika to prepoznati. Daćemo sve od sebe. Ne zavisi sve od nas, ali ono što zavisi probaćemo da uradimo najbolje što možemo. To je poenta”. 

Džikić se osvrnuo na probleme iz druge utakmice:

“Da nema Zvezda kvalitete spoljnjih igrača kakve ima, možda bi drugačije tretirali Omića i Lesora… Nije sve u brojkama. Obojica su odigrali dobro za Crvenu zvezdu u drugom meču. Opet, bili smo u igri za pobedu gotovo čitav meč. Nije to ništa nerešivo. Malo smo mekše počeli na Omiću, pružili mu šansu da stekne samopouzdanje. Mislim da mu to nećemo pružiti u Podgorici. Sve što naprave moraće da zasluže, kao i mi. Fokus je mnogo važan, moj i igrača, da se završi taj posao. Pozitivna energija može i da okrene, ali to ne može da izbriše ono što je urađeno iza nas. Ništa ne može promeniti činjenicu šta smo uradili ove sezone. Ulaznice traži osam ili devet hiljada ljudi, zar to nije uspeh i pobjeda”? 

Za kraj, strateg Podgoričana je pričao o zdravstvenom stanju u ekipi:

“Sada smo u boljoj situaciji u odnosu na početak. Ivanović je sada zdrav, od Cedevite do Beograda nije trenirao. Bolja je fizička situacija pred treći meč, mnogo. Svi koji treba da igraju, spremni su da igraju. Kako njima tako i nama, što se ritma mečeva tiče, iako mi se generalno format finala ne sviđa.  Evroliga dođe i ode, trofej ostane… O tome se radi, to treba svi da shvate”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.