Džikić: “Nisam zadovoljan, sutra mora mnogo bolje inače odosmo za Beograd”

Aleksandar Džikić se obratio novinarima u Podgorici posle pobede njegove ekipe večeras.

Foto: Mondo

Trener Budućnosti je u uvodnom izlaganju rekao:

“Nisam uopšte zadovoljan, apsolutno nisam zadovoljan. Feldin koji je pogađao čitav dan je promašio poslednji šut. Lesor nije bio zagrađen takođe na poslednjem šutu i onda se radujemo kao da smo uradili ne znam šta… Ne može to tako. 

Napravimo razliku, oni se vrate odmah zbog nekih gluposti. Previše su oni dobar tim da to ne bi kažnjavali. Parirali smo im u skoku, to je bilo u redu, ali sve ostalo nije: selekcija šuta, selekcija onoga koga treba da napadamo, zaštita reketa od pik ‘n’ rola. Iskren da vam budem, poprilično se suzdržavam”.

Na pitanje da li je optimista ili pesimista pred sutrašnji meč, Džikić je odgovorio:

“To ne menja ništa da li sam ja optimista ili pesimista. Ovde smo samo zato što smo radili dobro čitavu sezonu. Ako budemo radili dobro sutra, to će biti u redu, ako ne budemo radili dobro, neće biti u redu. Toliko je prosto. Sutra mora da bude bolje, inače odosmo za Beograd “. 

O boljoj odbrani u drugom poluvremenu i boljem branjenu Omića i Feldina:

“To je ono što sam rekao na početku. Zaštita reketa posle pika ‘n’ rol igre i pritisak na lopti kod pik ‘n’ rol igre Feldina. Tri od četiri trojke je dao iz 1 na 1 situacija posle izlaska iz pika ‘n’ rola. To ne može tako. Razumem ja, svi srećni i zadovoljni jer su oni promašili poslednji šut”.

Koliko su pomogli rani faulovi Zvezdinih centara?

“Igrali su tvrdo oni i posle toga. Ne znam koliko puta je Omić izvukao koš i faul. I onda se mi hvatamo za glavu… U drugoj četvrtini izađemo iz bonusa pa koš-faul, u trećoj koš-faul, kakav koš-faul kada se igra za titulu… Koliko smo ih mi dali? Samo jedan danas. E to treba da učimo od njih, oni su to naučili kroz Evroligu”.

Novinare je zanimalo da li je zadovoljan igrom Barovića?

“Zavisi šta očekujete od njega. On čovek igra preko očekivanja, malo očekujem od njega pa je zato u redu… Dao je sve od sebe, sigurno je mogao bolje, ali doneo je čvrstinu”.

O Kajlu Lendriju:

“Moram da vam kažem da mi igramo protiv evroligaških centara. Naša bekovska linija bi mogla da nađe Lendriju neke situacije u kojima je najbolji, pa je i to nešto o čemu ćemo razgovarati sutra na sastanku. On je bio tu kad se lomilo i mnogo je važan za nas. Kajl Lendri je mnogo važan za ovu ekipu i mnogo je bitno što je Zoran Nikolić imao reakciju posle prve utakmice. Generalno, mnogo bolja partija nego drugi meč u Beogradu”.

Za kraj, Džikić je poručio:

“Sutra mora mnogo pametnije da se odigra. Koga napadamo, zašto, kada i kako napadamo, zašto i kako branimo. Ovo danas je moralo da bude bolje. Nisam zadovoljan, mislim svaka čast što su pobedili, ali mora bolje sutra”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.