Džikić: „I mi i oni imamo svoje razloge za visoku motivisanost“

Čedomir Vitkovac i Aleksandar Džikić su na konferenciji za medije govorili o predstojećem većitom derbiju.

„Koliko budemo bolji u radnim elementima igre, imaćemo više šanse“ – poručuje Čedomir Vitkovac.

U ponedeljak, 25. januara sa početkom u 21 čas, Partizan u okviru XXI kola ABA j.t.d. lige dočekuje Crvenu zvezdu Telekom. Uz promenljivo zdravstveno stanje, ekipa Partizana ulazi u ovaj duel kompletna uz izostanak od ranije povređenog Mihajla Andrića. Nakon dva vezana trijumfa, trener crno-belih Aleksandar Džikić ističe da je pred našim timom veoma zahtevna utakmica.

„Fizički zahtevna! Energetski…protiv protivnika koji ima svoje razloge za visoku motivisanost. Mi imamo svoje razloge za visoku motivnisanost, čak i da ostavimo po strani činjenicu da je to derbi. Situacije u kojima se nalazimo su potpuno drugčije u skladu sa time je priprema i ulazak u meč drugačija. I naša i njihova.”

Na pitanje da prokomentariše prednosti Partizana u sutrašnjem meču, Džikić je odgovorio:

To će biti sudar dva načina košarkaške igre. Oni igraju u Top 16, izvanredni su atletski, spolja čvrsti i veliki. Da bismo bili uspešni, moramo da radimo više, da se krećemo, da ne prestajemo da radimo. Ne možemo da se povučemo u sebe ni da se branimo od njihove odbrane. Svi smo svedoci da njihov način igre funkcioniše na evroligaškom nivou.”

O zdravstvenom stanju u ekipi, trener Partizana je rekao:

Promenljivo je stanje, zato što je od treninga do treninga. Cvetković i Vilijams su juče trenirati sa timom i večeras, sutra će biti u 12. To nisu povrede koje odvajaju od parketa, ali su vrlo neprijatne i udaljavaju od trenažnog procesa, a nama je to sad imperativ.” – zaključio je Džikić.

Sutra nas čeka jedan vrlo zahtevan meč. Igramo protiv jako kvalitetnog protivnika, moramo fizički da budemo spremni na njihovu igru. Koliko budemo bolji u radnim elementima igre, imaćemo više šanse.”- ističe Vitkovac.

Ulaznica neće biti u slobodnoj prodaji

Prema sporazumu postignutom pred prvi ovosezonski duel sa Crvenom zvezdom Telekom, 300 ulaznica će biti odvojeno i distribuirano njihovim navijačima, za sektor u kojem se oni tradicionalno okupljaju. Za sutrašnji duel, važiće godišnje ulaznice dok dnevnih karata neće biti u slobodnoj prodaji.

Izvor: KK Partizan

Leave a Reply

Your email address will not be published.