Džamar Vilson za Double – Double: Obećavam da ću dati sve od sebe!

Dugo čekano pojačanje Partizana na poziciji organizatora igre, Džamar Vilson, razgovarao je sa portalom Double – Double o novom izazovu u karijeri…

Pre svega, Džamar, dobro došao u Partizan i srpsku košarku!

eurobasket2015.org FIBA/Ciamillo-Castoria/Ciamillo

eurobasket2015.org
FIBA/Ciamillo-Castoria/Ciamillo

 

1. Kako se osećaš povodom činjenice da ćeš igrati u Partizanu, timu koji ima bogatu i trofejnu istoriju?

Čast mi je. Partizan ima bogatu istoriju i ne pruža se često prilika u životu da se postane deo tako nečega.

2. Da li već znaš nešto o Partizanu ili Beogradu/Srbiji? Kakva su tvoja očekivanja?

Moja prva profesionalna sezona je bila u Belgiji kada sam igrao za hrvatskog trenera Ivicu Skelina, a saigrač mi je bio Aleksandar Zečević. Od prvog dana se govorilo o Partizanu i Zvezdi i rivalitetu među njima. U Evropi svako zna mnogo o Partizanu, o bogatoj istoriji kluba i velikim uspesima.

3. Partizan je poznat i po odličnoj atmosferi koju prave navijači. Da li voliš da igraš pred publikom koja aktivno učestvuje u meču i na terenima gde je bučno?

Rođen sam u Njujorku gde su buka i “gužva” svakodnevna stvar. Ja sam igrač koji igra srcem, pod energijom, tako da će biti veoma uzbudljivo nastupati pred takvim navijačima. To je uvek sjajan osećaj!

eurobasket2015.org FIBA/Ciamillo-Castoria/Metlas

eurobasket2015.org
FIBA/Ciamillo-Castoria/Metlas

4. Šta bi želeo da poručiš navijačima Partizana? Šta mogu da očekuju od tvojih partija u Crno-Belom dresu?

Najpre, hvala svima na lepim željama i na toploj dobrodošlici. Biće teško odužiti vam se za svu podršku koju pružate iz sezone u sezonu, a najmanje što mogu da učinim je da obećam da ću se boriti maksimalno i da ću dati sve od sebe na parketu. Obećavam borbu.

5. Kakvu košarku preferiraš: pozicione napade ili igru u tranziciji? Da li više voliš da asistiraš ili da postižeš poene, pošto si kombo bek?

Ranije, kada sam bio mlađi, voleo sam više igru u većoj brzini, u jačem tempu. A sada, kada sam stekao iskustvo i kada bolje razumem igru, volim i situacije sa sporijim napadima. Da “stanem na loptu”, i da se nadmudrujem sa odbranom.
U toku cele karijere sam bio plejmejker-skorer, ali kako sam stekao iskustvo posebnu radost mi čini asistiranje saigračima, kada razigravam i predvodim tim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.