Drama u Dvorani Leona Štukelja i trijumf Budućnosti

Košarkaši Krke ugostili su ekipu Budućnosti u Novom Mestu. Ovo je bio duel dve ekipe koje se nalaze u nešto slabijoj formi u poslednje vreme, a pobedu je odneo gostujući sastav, rezultatom 75:67 (19:20, 19:13, 17:21, 12:21).

Budućnost je sigurnije startovala prvu četvrtinu, a u centru pažnje je bio Oven Klasen koji je pogodio prvih pet od sedam poena gostujuće ekipe. Kužnik i Rojc su bili precizni, pa je Krka uspela da uhvati priključak i smanji prednost Budućnosti na dva poena (12:10). Tempo igre se znatno ubrzao u odnosu na početku četvrtine, pa smo na odmor otišli sa minimalnom prednošću Podgoričana, 20:19.
Krka je konsolidovala svoje redove, pa je serijom 9:2, povela po prvi put na meču, nakon prvog minuta susreta. Igrali su prilično sigurno u drugoj četvrtini i uspeli su da zadrže prednost do poluvremena, a malo je falilo i da se na odmor ode sa dvocifrenom prednošću slovenaca. Zanimljivo, ekipa Budućnosti je do dvocifrenog broja poena u drugoj četvrtini došla tek u poslednjem minutu ovog kvartala. Marko Luković i Ronald Kari su imali po 11 poena u ovim momentima, a Sandi Čebular je dodao 8. Na drugoj strani, Oven Klasen je sa 9 poena predvodio svoju ekipu.

Krka/Drago Perko/kosarka.si

Treću četvrtinu smo počeli sa velikim brojem promašaja, na obe strane. Ziceri, kontre, otvoreni šutevi, ništa nije htelo u koš, a onda je jednim pogodjenim, izuzetno teškim šutem, lavinu pokrenuo Nemanja Gordić. Nakon njega je Marko Luković pogodio preko ruke s jedne noge za dva, pa je Oven Klasen pogodio dvojku uz faul, pa dve trojke jedna za drugom. Prvo je Šehović pogodio, pa je na isteku napada odgovorio Ronald Kari. Ponovo su se akteri današnjeg susreta probudili u drugoj polovini deonice. Nakon prave rafalne paljbe, seriju pogodjenih trojki prekinuo je Marko Luković, koji je u ovom momentu šutirao za tri poena 1/9. Ron Kari prolazi pored Vilijamsa i uz zvuk sirene vraća prednost Krki.
Poslednja četvrtina je počela, a prvih sedam poena postiže Bojan Subotić, dva van linije 6,75 i jedno slobodno bacanje. Krka nije imala odgovor na ovo dobrih pet minuta, kada je to prekinuo Matic Rojc svojom trojkom. Medjutim, nije se to održalo, pa su igrači Budućnosti uspeli da slave. Veoma važan trijumf, rezultatom, 75:67. Ekipa Dejana Miheca je trenutno u najtežoj poziciji u ligi, osmim uzastopnim porazom i trebaće im da potegnu svu snagu koju imaju ne bi li opstali u ligi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.