Drama, fantastačni Marinković i pobeda Zadra na domaćem terenu

Zadar je slavio u veoma uzbudljivoj utakmici protiv FMP-a sa 78:76. Najbolji u pobedničkom timu bio je Marinković sa 32 poena i 8 skokova. Pratili su ga Barać sa 19 poena i 8 skokova, Mazalin sa 16 poena i 6 skokova, dok je Brzoja zabeležio 10 asistencija. U FMP-u su najbolji bili Lazarević sa 15 poena i 6 skokova, Apić sa 13, Bolden sa 12 i Čović sa 10 poena, 6 skokova i 10 asistencija.

FMP je dobro otvorio utakmicu. Lako su probijali prvu liniju odbrane Zadra i posle povratnih pasova iz reketa poentirali su iz šuteva sa polu-distance i distance. U završnici prve četvrtine došlo je do zastoja u igri FMP-a što je Zadar iskoristio da smanji zaostatak. Zadar je bio vrlo dobar u tranziciji iz odbrane u napad, ali su problemi nastajali u pozicionim napadima. Loše su šutirali spolja i tek povremeno uspevali da iskoriste fizičku nadmoć u reketu. Prva četvrtina je završena rezultatom 13:21.

Zadar je pružio mnogo bolju igru u drugoj četvrtini. Pored čvršće odbrane i dobre igre u tranziciji, Zadrani su razvili i unutrašnju igru i dobro koristili svoje visoke igrače. Za potpuni preokret nedostajao im je bolji šut za tri poena. FMP je imao slabiji napadački učinak u ovom periodu i slabiju angažovanost u odbrani. Imali su momente dobre igre u tranziciji, ali često su pravili i greške, pogađali trojke, ali i ulazili u seriju promašaja. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 31:35.

Foto: http://www.aba-liga.com/

Foto: http://www.aba-liga.com/

Spoljna linija FMP-a je lako probijala u reket Zadra i otvarala prostor za poene visokih igrača u trećoj četvrtini. Sve što su promašili igrači FMP-a su u velikoj meri uspeli da isprave ofanzivnim skokom. Na drugoj strani blistao je fantastični Marinković. Centar Zadrana lako je dolazio do poena pod košem, pogađao sa polu-distance i pokrivao ofanzivni skok. Treća četvrtina je završena rezultatom 57:60.

FMP je poslednju četvrtinu počeo sa serijom promašaja za tri poena i izgubljenih lopti. Zadrani su spuštali loptu ka visokim igračima koji su bili dominantni u reketu i uspeli da naprave preokret. FMP se vraćao u rezultatski egal u dva navrata. Prvo je Bolden vezao poene iz šuta spolja, ali su ga igrači Zadra brzo izbacili iz igre koristeći njegov problem sa ličnim greškama. Drugi put je Čović preuzeo odgovornost poveo FMP ka pobedi, ali i napravio faul za tri poena nad Jelenkovićem koji je Zadranima doneo pobedu. U uzbudljivom finišu utakmice Apić je promašio dva slobodna bacanja koja su mogla da presude utakmicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.