Đokić otišao posle debakla…

Trener Metalca Vlada Đokić podneo je ostavku nakon novog debakla tima iz Valjeva (74-56 protiv Igokee).

Kao častan čovek i sportista, smatram da treba da se sklonim i podnesem ostavku. Nasledniku želim sve najbolje”, rekao je Đokić.

Novinari u Valjevu bili su iznenađeni njegovom odlukom, koju je tada prvi put objavio, bez razgovora sa upravom kluba. Na poziv nekih novinara da bar “prenoći” pre odluke, trener je obrazložio zašto tačno želi da ode.

“Vukao sam pogrešne poteze i u izboru pojedinih igrača i pri biranju novih. One koji su otišli trebalo je da zamene ove momci. Nisam napravio rez kad je bilo logično, nadao sam se da će sve doći na svoje mesto. Toga nije bilo. Ovo jednostavno ne radi. Porazi u Skoplju i sada posledica su sramne igre i ne vidim šta tu više mogu da uradim sa ovom istom ekipom”, rekao je Đokić.

kolubarske.rs

kolubarske.rs

Metalac već za četiri dana igra sledeću utakmicu, što je malo vremena za dolazak novog trenera.

“Ako treba da sedim na klupi u Nikšiću, sedeću, ali to nema smisla”.

Prošle sezone Đokić je od Metalca napravio jedno od najprijatnijih iznenađenja ABA lige – tim je završio na šestoj poziciji sa skorom 13-13. Tokom leta Đokić je imao još uspeha, pošto je sa reprezentacijom Srbije do 20 godina osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Ipak, ova sezona počela je neslavno – vrlo loša igra u pobedi nad Partizanom, a zatim i dva ubedljiva poraza, prvo od MZT-a i sada od Igokee.

Izvor: doubledouble.rs/B92

Leave a Reply

Your email address will not be published.