Derbi ispod proseka: Budućnost bolja od Partizana

Budućnost je u Podgorici Partizan sa 74:68. Najbolji u pobedničkoj ekipi bili su Rejnolds sa 19 poena i Klasen sa 16 poena i 10 skokova. Vilijams je postigao samo 4 poena, ali je to nadoknadio sa 9 asistencija. Partizan su predvodili Veličković sa 15 poena i 8 skokova, Luković sa 14 poena i 10 skokova i Andrić sa 14 poena i 5 skokova. Ratkovica je postigao 6 poena i sa 7 asistencija bio najbolji asistent svog tima.

Budućnost je otvorila utakmicu snažnim defanzivnim pritiskom na spoljnu liniju Partizana što je urodilo plodom, crno-beli su gubili lopte i otvorili prostor za lake poene iz tranzicije. Posle uvodne serije Podgoričana od 11-0, Partizan se vraća u igru u drugoj polovini prve četvrtine poenima iz unutrašnje igre. Budućnost je čuvala dvocifrenu prednost trojkama i poenima sa slobodnih bacanja, ali su u završnici imali par promašaja, koje je Partizan kaznio pogođenim trojkama i smanjio na 23:17.

Prva polovina druge četvrtine bila je vrlo skromna što se tiče napadačkog učinka oba tima. Partizan je trošio napade kroz izgubljene lopte, a Budućnost kroz lošu selekciju i procente šuta iz igre. Crno-beli su se sredinom ovog perioda gotovo neprimetno spustili na -2, ali je Budućnost imala odgovor u završnici poluvremena. Na krilima raspoloženog Vranješa, koji je vezao brzih 8 poena (dve trojke), Budućnost se podigla na dvocifrenu razliku, a Veličković je sa dva uspešna prodora zaustavio rast zaostatka. Na odmor se otišlo sa rezultatom 40:31.

Foto: aba-liga.com

Treća četvrtina je počela obračunom na centarskim pozicijama. Dalje kretanje rezultata zavisilo je od toga ko će napraviti manji broj grešaka. Partizan je prvi  napravio mini-seriju, da bi usledio brzi odgovor Budućnosti. Podgoričani su se u završnici ovog perioda oslanjali na šut za tri poena, dok su crno-beli pogađali iz reketa. U poslednju četvrtinu se ušlo sa rezultatom 58:51.

Poslednja četvrtina ličila je na prethodne, puno grešaka i promašaja i premalo efektivne košarke. Partizan se više oslanjao na poene iz reketa, a Budućnost na šut spolja. Crno-beli su u dva navrata obarali prednost domaćina, Budućnost je oba puta uspela da se sačuva od preokreta. U poslednji minut crnogorski tim je ušao sa 6 poena prednosti i rutinski prošao kroz penal završnicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.