Danilo Anđušić: “Partizan može do Evrolige ali su potrebna pojačanja.”

Prilikom gostovanja Danila Anđušića u emisiji “Meridian Uživo”, bivši košarkaš Partizana izjavio je kako veruje da se crno-beli mogu sa Andreom Trinkijerijem na mestu trenera vratiti u evropsku košarkašku elitu, ali da bi za taj nivo bila potrebna pojačanja.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

“Iskren da budem, iznenadio me je dolazak Trinkijerija u Partizan. Trinkijeri je vrhunski trener, radio je na vrhunskom nivou i verujem da većina ekipa koja razmišlja da menja trenera su imali njega u planu. Sa druge strane verovatno je i njemu to izazov, zna se šta Partizan predstavlja, poznat klub u evropi koji je godinama igrao Evroligu, izbacivao vrhunske igrače i verovatno je i njemu to neki izazov da Partizan vrati na te stare staze, što nije nemoguće i što verujem da će uskoro doći ti dani. Mislim da je Trinkijeri i došao zbog toga i potpisao ugovor na tri godine i verujem da će, ako sve bude išlo kako treba, vratiti Partizan na taj nivo. Imaju dobar tim, imaju dobre igrače, jako su lepo popunili roster, sada je pitanje samo kako će sa Trinkijerijem da naprave atmosferu u timu. Međutim, mislim da za konkretno osvajanje ABA lige i ulazak u Evroligu, ne znam koliko je to moguće u ovom trenutku, ali bi bila potrebna određena pojačanja.”

Bivši košarkaš Uniksa izjavio je kako bi voleo da se po drugi put vrati u Partizan i da igra pred najboljim navijačima za voljeni klub, ali da tako nešto u ovom trenutku nije moguće.

“U nekoj skorijoj budućnosti to nije realna opcija, ali sigurno je da imam želju da se vratim u Partizan, da sve to ponovo osetim, a kada će to biti, zaista ne mogu da kažem.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.