CZT – Partizan 68 – 70 !!!

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu Zvezdu Telekom pred njenim navijačima u Pioniru rezultatom 70 – 68 i načinili brejk u seriji.
Partizan je daleko bolje otvorio susret, u toku prve deonice je imao i + 8 ( 18 – 10 ), ali je Zvezda odgovorila i smanjila razliku na 22 – 17.

U drugoj četvrtini viđena je rovovska košarka u kojoj je ponovo bio bolji Partizan i na početku je održavao prednost. Upravo je u drugoj deonici CZT bila u jednom momentu blizu da potpuno okrene meč u svoju korist, ali je ekipa trenera Vujoševića imala spreman odgovor. Zahvaljujući pribranosti Crno – Belih, Partizan se ponovo uzdigao i na poluvreme otišao sa sigurnom prednošću od + 7 ( 42 – 35 ).

Drugo poluvreme puleni Duška Vujoševića otvaraju serijom 5 – 0 i odlaze na + 12. Serija se nastavila, a Partizan je igrao odličnu napadačku košarku. U jednom momentu prednost Crno belih se popela i na 15 poena, ali se mahom kretala između 10 i 13. Činilo se u tim momentima da Zvezda i trener Radonjić ne mogu parirati Crno – Belima, posebno Akojonu, Pavloviću i Mačvanu.

Foto: MNPress

Foto: MNPress

Četvrti period je doneo obrnute slike na parketu. zvezda je četvrtinu otvorila sa 4 – 0, a u jednom momentu je imala i seriju 10 – 4. Delovalo je da Partizan gubi kontrolu utakmice. Upravo u tom trenutku je Partizan zaigrao efikasnije u napadu, i odmakao se na 67 – 61. Pogotkom kapitena Milosavljevića Partizan odlazi na 69 – 62 i bio je blizu pobede. Da kraj utakmice ne prođe u miru pobrinuli su se Dženkins sa svojim pogocima, kao i Akojon sa svojim greškama.

Pri rezultatu 69 – 68, Nikola Milutinov je bio u duelu sa starim znancem Jakom Blažičem koji ga je juče ozbiljno povredio, ali ovu situaciju je Milutinov rešio „bananom“. Ključnu stvar na meču uradio je Milenko Tepić pogođenim bacanjem, kao i Milan Mačvan ofanzivnim skokom.

Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Mačvan sa 14 poena i čak 17 skokova ( 7 ofanzivnih !!!) i indeksom korisnosti 28, kao i Pavlović sa 11 poena i Tepić sa 10. Akojon je bio efikasan i postigao 13 poena, ali je napravio i nekoliko početničkih grešaka.
U Crvenoj zvezdi Telekom ponovo je najbolji bio Dženkins sa 19 poena, a Vilijams je dodao 15.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.