Crveno-Beli svet: Kvinsi Miler Skot

Crvena Zvezda vodi borbu za prolazak u TOP 16 fazu Evrolige, a ovog leta je delovalo da će Crveno-Beli rutinski proći dalje jer su dovođeni provereni igrači.

Međutim, ispostavilo se da su Sofoklis Skorcijanitis i Gal Mekel veliki promašaji, dok se status Rajana Tompsona još uvek nije zvanično deklarisao ali je jasno da je i njegov doprinos ispod svake kritike.

Nakon ovakvog uvoda, deluje da je plasman u TOP 16 samo san, ali da to tako ne bude potrudio se Kvinsi Miler Skot koji je doveden kao reakcija na promašaje u pojačanjima, ali i bolno veče u Madridu kada Crvena Zvezda umalo nije postala negativni rekorder EL na poluvremenu. Te neslavne činjenice spasila ju je ekipa Budućnosti koja je pre 12 godina odigrala užasno protiv Montepaskija.

Kvinsi Miler je u pravom smislu reči uspeo da preokrene sezonu za Crvenu Zvezdu. Na teren donosi veliko znanje, dobre poteze i hrabrost, ali što je ponekad i bitnije, veliku atraktivnost. U svakom kolu neka od blokada ovog igrača bude u 10 najboljih poteza, a dovoljno je reći da je svojim serijama poena delimično doneo pobede i u Minhenu i pre nekoliko dana protiv Reala.

Za opis Milerove igre iskoristićemo čuvenu rečenicu komentatora RTS Petra Dende, uz neke izmene: može za 2, može za 3, a može i elegantno do samog kraja. Statistički, Kvinsi izgleda ovako: 8.3 poena i 4.2 skoka u ABA i 16 poena i 6.4 skoka u Evroligi.

Crvena Zvezda je nepažljivo kupovala ovog leta, dovodila “ime” a ne igrača koji doprinosi timu, ali je u slučaju Kvinsija Milera dobila i jedno i drugo. Kvinsi je od ranih košarkaških dana “hajpovan” u SAD kao budući NBA star, ali mu je to verovatno dosta i odmoglo u karijeri, uz teške povrede koje je imao. Istini za volju, veličanja Milera nisu dolazila od nekih eminentnih košarkaških stručnjaka, već više od novinara kojima se on izuzetno dojmio jer je njegova igra lepršava i dopadljiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.