Crvena Zvezda zove Nejta Voltersa?

Nije tajna da je Crvena Zvezda zainteresovana za Nejta Voltersa već neko vreme, ali naši izvori navode da je interesovanje sada prešlo u direktan kontakt sa ovim američkim plejmejkerom.

Nejt se trenutno nalazi u NBA predsezonskom kampu ekipe Denvera, pa se nikakva realizacija transfera ne može očekivati dok njegov status u NBA ne postane jasniji. Ipak, naši izvori tvrde da je Crvena Zvezda jedan od favorita za potpis ovog odličnog organizatora igre, i da je spremnost Crveno-Belih da zagrizu za Voltersa više nego konkretna.

Nejt Volters je rođen 1991. godine, ima iskustvo igranja i u NBA ligi, i u Evropi. Prošle sezone beležio je 11.6 poena i 5.4 asistencije za turski Bešiktaš u BSL, dok je u Evrokupu bio još bolji sa 15.6 poena i 5.3 asistencije po susretu.

eurohoops.net

eurohoops.net

Kratko o Nejtu Voltersu:

Plejmejker dobrih organizatorskih sposobnosti, kvalitetnog pregleda igre i igrač koji se ne štedi na obe strane terena. Rado razigrava saigrače i ima epitet dobrog čoveka za tim, kako sa koledža, tako i iz Turske. Sposoban je da sam završava, poseduje solidan šut sa polu-distance, i nešto slabiji za 3 poena. Solidan je u igri 1 na 1, a dobro postavlja i napade iz pik & rola. Određeni nedostaci vezuju se za nedostatak snage, manji raspon ruku i mekanost prilikom kontakta. Problem može predstavljati i značajna nekonstantnost u šutu za 3 poena (pored loše realizacije, samo oko 29%), a dodatni plus mu je visok košarkaški IQ i dobro čitanje protivnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published.