Crvena Zvezda pobedila i u Valjevu

Crvena Zvezda je pobedila Metalac rezultatom 74:82 i nastavila pobednički niz u ABA ligi. Vidno umorna, Zvezda je tek pred kraj meča slomila otpor Metalca.

Charles Jenkins (Photo: KK Metalac Farmakom/Foto studio ART), abaliga.com

Crvena Zvezda je lepo otvorila meč, imala je u jednom delu čak 11 poena prednosti. Ali ipak je Metalac sustigao goste i na kraju prve četvrtine je bilo 20 : 22 za goste.

Iako se Zvezda mučila, stao je šut i nije bilo organizovane igre, ipak su imali blagu prednost do pred kraj poluvremena. Tada je Metalac, vođen lepom atmosferom u hali, sustigao Zvezdu, poveo i otišao u svlačionicu sa košem razlike.

Na polovini treće četvrtine, Metalac je održavao prednost od 5 do 7 poena .Domaće je služio šut sa tri poena duž treće deonice. Nemanja Jeftović šutirao je 4/4. Treću četvrtinu je obeležio Dženkins koji je sekundu pre isteka četvrtine iz skok šuta pogodio trojku i pomogao timu da uhvati priključak.

U četvrtoj četvrtini Vilijamsa je krenuo šut sa tri poena. Nekoliko vezanih trojki je omogućilo da se Zvezda odlepi od Metalca. Upravo u tim trenucima domaće je stao šut i nisu uspeli da uhvate priključak i vrate meč u njihovu kontrolu Uz to, Bakiće je zaradio petu ličnu, dok je Vilijams lepo asistirao Cibesu koji je lepo zakucao i slomio otpor Metalcu. Zvezda je to iskoritstila i većim delom poslednje četvrtine oržavala prednost od par koševa i na kraju zasluženo pobedila Metalac.

Najuspešniji u timu Dejana Radonjića je bio Marjanović sa 18 poena i osam skokova, zatim Vilijams sa 13, Dženkins I Kalinić sa 10 po poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.