Crno-Belo veče u Hali sportova

Kao nekada! Košarkaši Partizana dominirali su u Hali sportova i prikazali odličnu igru u pobedi nad Cedevitom rezultatom 82-61.

Utakmica je počela atraktivno, obe ekipe su bile efikasne u napadu pa se prva deonica završila sa dobrim košgeterskim učinkom na obe strane 29-24.

Partizan je nastavio sa dobrom igrom i u drugoj četvrtini, dok je napadačka produkcija Cedevite oslabila. Ekipa iz Zagreba ređala je izgubljene lopte, a Partizan je na to odgovarao dobrim potezima za +14 na poluvremenu (48-34).

aba-liga.com (Photo: Partizan NIS)

aba-liga.com
(Photo: Partizan NIS)

U drugom poluvremenu je pitanje pobednika brzo rešeno. Drugi period igre počeo je serijom poena Partizana bez ikakvog odgovora ekipe trenera Veljka Mršića. Od tada, pa sve do kraja meča puleni Aleksandra Džikića su odrađivali posao, ali sa stilom. Tako su viđena i zakucavanja Vilijamsa, Murića, dobri potezi Vilsona i velika borbenost u defanzivi.

U takvom odnosu snaga pobeda domaćih, na za njih “svetom” mestu, nije mogla doći u pitanje. Hala sportova na Novom Beogradu je još jednom videla ubedljivu i moćnu predstavu Partizana.

Najefikasniji u pobedi Partizana bili su Kevin Džons sa 21 poenom, Vilson je dodao 16, Edo Murić je na svoj konto upisao 15, dok je najviše aplauza u hali pobrao Darel Vilijams koji je postigao 12 poena, imao 6 skokova, nekoliko zakucavanja i jedan let preko reklama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.