Crno-Beli svet: Kevin Džons

Mnogo košarkaških elemenata ne ide na ruku Partizanu u ovoj sezoni, ali sivilo rezultata i individualnih nastupa definitivno ulepšava Kevin Džons.

Već sada se može reći da je krilni centar/centar Partizana jedini u Crno-Belom taboru koji je u punoj meri opravdao epitet pojačanja, ali i pokazao da se uz određenu pažnju prilikom potrage stranog igrača može zaista dobiti puno.

Kevin Džons je još od svog debija okupirao pažnju navijača i postao ljubimac. Džons je igrač koji, za sada, ne daje prostora za razočaranje, jer i u trenucima kada mu ne ide pokazuje borbenost na najvišem nivou, što navijači Partizana uvek pozdravljaju gromoglasno.

Statistički, Kevin Džons beleži 16.8 poena i 6.2 skoka u proseku u ABA ligi, a na derbi mečevima sa ekipama Budućnosti i Cedevite je apsolutno impresionirao.

Kevin je u dresu Partizana demonstrirao kvalitetan šut sa poludistance, odlično snalaženje pod obručima, sigurnost na skoku i srce veće od najviše balkanske planine. Ono što navijači prepoznaju, čak i pre dobre igre, je borbenost i požrtvovanje za tim i saigrače, a to Džonsu ne manjka.

Džons je racionalan igrač, koji pored svih ovih kvaliteta poseduje, naravno, i neke nedostatke. Za poziciju 5 mu nedostaje minimum nekoliko centimetara (202 cm je visok), a slabosti pokzuje u odbrani, najviše u branjenju pika.

Sve u svemu, Kevin Džons donosi veliki kvalitet ovoj ekipi Partizana, a usudio bih se da kažem da bi ovakav igrač doneo veliki kvalitet svakoj ekipi u današnjoj ABA ligi, a verovatno bi bio važan šraf u rotaciji i onih dominantnih ekipa Crno-Belih koje su pod trenerskom palicom Duška Vujoševića osvajale prstenje ABA lige, i igrale zapaženu ulogu u Evropi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.