Čović: ”Pregovaramo sa Evroligom oko A licence”

Prvi čovek Crvene zvezde je gostovao na Radio Televiziji Srbije.

Foto: starsport

Zbog sjajnih rezultata u Evroligi prethodnih sezona, ali i zbog činjenice da Bartomeu želi da proširi broj učesnika, Zvezda se nada A licenci.

Pregovaramo sa Evroligom oko dobijanja A licence i nećemo više da pevamo… Nismo imali problema oko toga, čak sam i sa Đordijem gledao meč u Beogradu i bilo mi je malo neprijatno. To je još jedan sepcifikum Zvezde“, rekao je Čović na pitanje da li Bartomeuu smeta ‘tradicionalno’ zviždane himni od strane zvezdaša pred početak svakog susreta na domaćem parketu.

Zvezdu u nedelju očekuje vrlo važna utakmica protiv Cedevite.

Protiv Cedevite nas očekuje jako važna utakmica. ABA je svakako prioritet za nas i u ovoj, kao i u prethnodnim sezonama. Upravo zbog toga apelujem na navijače da dođu u što većem broju da rešimo utakmicu onako kako smo planirali. Prati nas peh jer smo i u prvom delu sezone smo igrali u petak Evroligu, pa u nedelju protiv Budućnosti. Sad je opet ista situacija, ali smo stekli kontinuitet, privikli se na situaciju, ekipa raste iako će i dalje biti uspona i padova. Tim je mlad, ciklus nov, a utakmica važna“, smatra predsednik kluba sa Malog Kalemegdana i ističe da će stručni štab doneti odluku da li je potrebno dovoditi još pojačanja.

Čović je primetio kako ga ova sezona podseća malo na sezonu 2015/16, kada je reč o regionalnom takmičenju.

Tada smo poraženi od Cedevite i u Beogradu i u Zagrebu, dok je Budućnost kao prvoplasirana ukrstila sa Megom. Malo mi liči na tu situaciju, ali ne kažem da će Zvezda biti prva. Na Zvezdu uvek kidiš, a isto je i sa Partizanom. Jer, ako dobijete Zvezdu i Partizan tada imate o čemu da pričate šest do dvanaest meseci“, zaključio je Čović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.