Cibona preokretom do pobede protiv MZT-a

Cibona je boljom odbranom od pika u drugom poluvremenu sustigla rezultat i na kraju slavila protiv MZT-a sa 68:62. U pobedničkoj ekipi najbolji su bili Florens sa 18 poena i Ante Žižić sa po 11 poena i skokova. MZT su predvodili Stojanovski i Drenovac sa po 14 poena.

MZT je bolje otvorio utakmcu. Više raspoloženih igrača, dobra igra iz pika i bolje kretanje u napadu od Cibone donelo je prednost od 11:6 do prvog tajm-auta. Cibona je najviše pokušavala preko Anta Žižića koji je uspevao da parira Urošu Lukoviću, ali ga ostali igrači nisu dovoljno dobro pratili. Dobra saradnja Florensa sa braćom Žižić iz pika povela je Cibonu do izjednačenja, ali je serijom grešaka u napadu hrvatska ekipa dozvolila MZT-u da se do kraja odlepi na 21:15. Poeni za MZT takođe dolaze iz pika, Bunić je za kratko vreme stigao do 6 lakih poena.

Dosta greški u prvoj polovini druge četvrtine na obe strane, Cibona je poenima iz kontri smanjila prednost MZT-a, ali ih je tehnička greška trenera Mulaomerovića, ponovo vratila na isto odstojanje. MZT-u je poene doneo Stojanovski pogodcima sa distance. Trojka Hukića i smanjenje rezultata na 28:25 nateralo je trenera makedonske ekipe da zatraži tajm-aut. Period igre koji je usledio je u potpunosti pripao MZT-u. Dobro su koristili nemoć Cibone da zatvori igru dva na dva i pogađali otvorene šuteve. Cibona je bila veoma slaba iz pozicionog napada i sa slobodnih bacanja, poene su postizali isključivo iz tranzicije. Marko Luković i Drenovac su predvodili MZT do prednosti od 39:31 na poluvremenu.

Foto: twitter.com/kk_cibona

Foto: twitter.com/kk_cibona

Cibona znatno bolje brani pik igrača MZT-a koji u nemoći da ostvare unutrašnju igru šutiraju i promašuju spolja. Cibonu je krenuo šut, Florens sa dve pogođene trojke i Andrija Žižić sa poenima pod košem izjednačuju na 44:44, pa je odmah zatražen tajm-aut sa klupe MZT-a. Dosta individualnih košarke na obe strane do kraja treće četvrtine. Cibonu je nastavio da predvodi Florens, a na drugoj strani Drenovac preuzima mesto vodećeg poentera u MZT-u. Promašaji za tri u samoj završnici na obe strane uslovili su da rezultat pred poslednji period bude 51:51.

MZT je u kontra-ritmu u četvrtoj četvrtini. Izgubljene lopte i promašaji omogućili su Ciboni da se odlepi. Sa pogođenim trojkama Rozića i Hukića i skakački raspoloženim Antom Žižićem pod košem Cibona je povela sa 63:55 i naterala Jončevskog da zatraži novi tajm-aut. Iako su Stojanovski trojkom i Mijatović sa slobodnih bacanja uspeli da smanje na 63:60, iskusni Hukić je minut pre kraja pogodio za dva sa strane za 65:60, što se ispostavilo kao odlučujići koš za pobedu Cibone. MZT je u poslednjem minutu pokušao da faulovima i brzim šutevima kupi vreme za preokret, ali je Cibona bila dovoljno koncetrisana da to ne dozvoli.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.