Cibona deklasirala FMP

Cibona je lakše nego što se očekivalo savladala FMP sa 87:68. Najbolji u redovima pobednika bili su Žižić sa 19 poena i 9 skokova, Slavica sa 15 poena i 13 skokova i Šakić sa 14 poena i 7 skokova. U poraženom timu su najbolji bili Kutlešić sa 17 i Apić sa 13 poena i 6 skokova.

Cibona je odigrala odličnu prvu četvrtinu. Koristili su fizičku dominaciju na niskom postu, razvijali igru iz tranzicije i pogađali iz šuta spolja. Jedina slabost je bio veliki broj izgubljenih lopti u kratkom periodu, koje je FMP znao da kazni. Ekipa iz Železnika je imala slab šut iz igre i problem sa organizacijom napada, pa ne čufi zaostatak od 29:12 na kraju ovog perioda.

Cibona je veći deo duge četvrtine odigrala u visokom ritmu, nastavljajući da pogađa iz svih pozicija. Veliki problemi za napad FMP-a nastavili su se sve do druge polovine ovog perioda, kada uspevaju da razviju unutrašnju igru, a i igra u odbrani se podiže na viši nivo. Cibona je u završnici upala u probleme sa izgubljenim loptama i počela da promašuje, ali je na kraju prvog poluvremena njihova prednost uvećana na 54:28.

Foto: aba-liga.com

Foto: aba-liga.com

Uzimajući u obzir nedostižnu razliku trener FMP-a je iskoristio priliku da već u trećoj četvrtini pruži priliku za minutažu svim igračima. Bez samopouzdanja, srpska ekipa nije iskoristila nešto opušteniji ritam Cibone, te je i u ovom periodu zaostatak povećan na 77:42. Trener Cibone je kompletan sastav izrotirao tek u poslednjoj četvrtini. Ovaj period je FMP iskoristio da smanji razliku na mnogo pristojniju cifru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.