Cibona bolja od Igokee

Igokea je poražena na domaćem terenu sa 61:71. Najbolji u redovima Cibone bili su  Šakić sa 19 poena, 9 skokova i 3 asistencije, Žižić sa 17 poena i 8 skokova, Joksimović sa 14 poena i 6 asistencija i Šiško sa 10 poena i 5 asistencija. u igokei su najbolji bili Albijanić sa 14 poena i Pašaljić sa 10 poena i 4 asistencije.

Cibona je imala sjajan napadački učinak u prvoj četvrtini. Vrlo raznovrsna igra donela im je poene iz prodora, šuta sa polu-distance i distance i iz reketa. Konstantna pretnja spolja je bio Šakić, dok je Žižić dominirao pod košem. Igokea je dobro počela u napadu, postigli su nekoliko poena iz reketa preko visokih igrača, ali kasnije dolazi do zastoja u igri. Delimično su se vratili u igru kada su popravili šut spolja i pogađali iz prodora, ali nedovoljno da se smanji zaostatak od 15:28

Cibona je odlično počela i drugu četvrtinu, raspoloženom tandemu iz prve četvrtine se pridružio i mladi plejmejker Šiško, pa je nastavljena serija poena, kako iz šuta spolja i iz prodora, tako i iz reketa. Igokea je posle vezanih poena Talića, na početku ovog peroda ponovo imala prazne minute, sve do povratka u igru Albijanića. Iskusni centar doneo je prevagu u reketu protivnika, kreirao poene i oslobodio prostor za ostale igrače da se razigraju. Odličnom odbranom, naročtio na Šišku i Žižiću, Igokea je uspela da smanji prednost do kraja poluvremena na 33:44.

Foto: http://www.aba-liga.com/

Foto: http://www.aba-liga.com/

Igokea je nastavila sa agresivnom odbranom i u trećoj četvrtini. Cibonini napadi su se završavali promašajima za tri poena i izgbljenim loptama, a do poena su dolazili iz reketa. Igokea je drastično popravila šut za tri poena, a spoljni igrači uspevaju da donesu i poene iz prodora. Sem par praznih minuta sredinom ovog perioda Igokea je bila konstantna i smanjila prednost na 49:55.

Cibona je rešila utakmicu na početku poslednje četvrtine kada su sa tri uzastopne trojke, od toga dve Joksimovića, podigli prednost protiv nemoćne Igokee. Tandem Šakić-Žižić ponovo je izgledao nezaustavljivo, pa je napad Cibone ličio na onaj iz prve četvrtine. Igokea je do kraja uspela da pojača agresivnost u odbrani, dođe do poena iz kontri i iskoristi promašaje i izgubljene lopte Cibone da ublaži zaostatak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.