Cedeviti pripala drama u Zagrebu

Cedevita je savladala Mega Leks sa 89:85. Ubedljivo najbolji pojedinac pobedničkog tima bio je Babić sa 27 poena, 6 skokova i 9 asistencija, pratili su ga Boatrajt sa 14, Bilan sa 12 poena i 9 skokova i Katić sa 11 poena. U Megi najbolji su bili Spasojević sa 18 poena, Novak sa 16 poena i 7 asistencija, Zagorac sa 15 poena i 7 skokova, Mušidi sa 11 i Marelja sa 10 poena i 7 skokova.

Mega je u prvoj četvrtini igrala vrlo raznovrsno, poentirajući iz pik end rola, šuta spolja i tranzicije. Imali su povremene padove u napadačkoj realizaciji, ali nedovoljne da se izgubi prednost. Cedevita je pravila previše grešaka u napadu i nije mogla da isprati ritam koji joj je nametnula Mega, pa su poeni sa niskog posta, tranzicije i šuta sa polu-distance bili dovoljni samo za zaostatak od 18:24.

Cedevita u drugoj četvrtini podiže nivo agresivnosti i energije u igri i kroz ceo period kontroliše rezultat. Sem par minuta sredinom ovog perioda kada su došli do poena iz unutrašnje igre i uhvatili nekoliko ofanzivnih skokova, igrači Mege su imali velikih problema sa realizacijom šuta iz igre i izgubljenim loptam. Cedevita je to iskoristila za lake poene iz tranzicije koji su joj omogućili prednost od 44:36 na poluvremenu.

Foto: aba-liga.com

Treća četvrtina počela je trojkaškim obračunom. Kako je uspešnost šuta sa distance bila promenljiva važnu ulogu na obe strane igrali su ofanzivni skokovi. U nastavku igre fokus se pomera na unutrašnju igru i lopta se češće spušta u reket. Posle tehničke greške indisponiranog Boatrajta, Cedevita pravi seriju grešaka, koje su omogućile Megi da kroz poene iz tranzicije i pik end rola preuzme prednost. U poslednju četvrtinu se ušlo sa rezultatom 63:64.

Cedevita na početku poslednje četvrtine preuzima prednost i pored oscilacija na obe strane uspeva da do završnice ostane u konstantnoj prednosti. Mega je dva puta prepustila šansu da okrene utakmicu u svoju korist. Prvi put je Begić izblokirao Zagorca, a sudije su posle pregledavanja snimka odlučile da lopta nije bila u silaznoj putanji. Posle toga Babić ide na liniju slobodnih bacanja i pogađa samo jedno, što je otvorilo mogućnost da Mega trojkom ostvari pobedu. Novak je promašio iz neizgrađene pozicije, pa je Katić polaganjem iz konte postavio konačan rezultat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.