Cedevita s pola snage do pobede nad dekoncetrisanim Metalcem

Cedevita je u Zagrebu konstantno vodila i na kraju slavila sa 77:63. Metalac večeras nije bio dostojan protivnik, pa je Cedevita došla do lake pobede i pored 18 izgubljenih lopti. Pobednički tim predvodili su Bilan sa 20 poena i 12 skokova, ali uz 7 izgubljenih lopti i Pulen, koji je posigao 19 poena. U Metalcu je jedino bio raspoložen Jevtović sa 24 poena i 8 skokova, dok je sa tri pogođene trojke 12 poena zabeležio Todorović.

Cedevita je bolje otvorila utakmicu. Iako su imali problema sa izgubljenim loptama, uspeli su da poenima iz prodora i tranzicije naprave prednost od 15:7. Prilepić je predvodio Cedevitu i upravo je posle njegove trojke Đokić zatražio tajm-aut. Metalac se mučio sa dobrom odbranom Cedevite, kada su uspevali da je probiju promašivali su šuteve već viđene u košu. Jevtović je do tog trenutka postigao sve poene za Metalac, dva puta je pogodio sa niskog posta i jednom za tri. Metalac je posle tajm-auta uspeo da smanji na -5 trojkom Jošila i poenima sa slobodnih bacanja, ali je Pulen u poslednjoj sekundi prve četvrtine pogodio tešku trojku za 22:14.

Cedevita je bila bolja i u prvom delu druge četvrtine. Poeni stižu preko Bilana i Pulena, koji je iskoristio slobodna bacanja pošto su ga igrači Metalca dvaput faulirali u šutu za tri poena. Pri rezultatu 33:21 Đokić je zatražio tajm-aut da razmrda svoju ekipu koja je bila prilično dezorganizovana u napadu. Jedino je Todorović iskoristio nesportsku grešku Volkera da veže 5 poena u ovom periodu. Metalac je u drugoj polovini druge četvrtine imao problema sa snažnom odbranom Cedevite i udvajanjima. Todorović je trojkom prekinuo niz loših napada, a onda je sa 6 vezanih poena Jevtovića iz polu-kontri Metalac uspeo da spusti prednost Cedevite na 39:31. Zagrepčani nisu uspeli da dobru igru iz odbrane valorizuju u napadu, prednost je održana poenima Bilana i Muse sa slobodnih bacanja i Žganeca iz ofanzivnog skoka. Metalac je loše gradio koš pa su do poluvremena dozvolili 8 ofanzivnih skokova za Cedevitu.

Foto: twitter.com/ABA_League

Foto: twitter.com/ABA_League

Metalac je ponovo ušao u probleme u organizaciji napada na početku treće četvrtine. Posle pogodaka Jevtovića sa niskog posta i Jošila iz prodora, nije bilo dobrih rešenja. Cedevita je ovo kaznila poenima Bilana, trojkom Pulena i Prilepića iz prodora, pa je pri rezultatu 46:35 Đokić zatražio tajm-aut. Obe ekipe su do kraja treće četvrtine igrale sa dosta oscilacija, da bi ovaj period bio završen rezultatom 57:47. Metalac je u jednom trenutku uspeo da se približi na -6, ali su vrlo brzo ušli u kontra-ritam. Poeni za Valjevce stižu iz trojki i sa niskog posta, ekipu je i dalje predvodio Jevtović uz dobru rolu Čampare. Cedevita je igrala sa vrlo promenljivim učinkom u napadu, predvođeni poenima Žganeca iz reketa i sa slobodnih bacanja uspeli su da održe razliku u odnosu na Metalac.

Blokade Volkera i odlična saradnja Muse i Bilana iz igre dva na dva, vodili su Cedevitu do 63:50 u prvom delu poslednje četvrtine. Đokić je igru prekinuo tajm-autom da bi pokušao da uhvati priključak za Cedevitom koja je išla ka pobedi. Metalac je pokušao trojkama da sustigne zaostatak, Gabrić je pogodio dve, ali to je uz poene Rakićevića u situacijama 1 na 1 bilo sve što su mogli da pruže. Pulen spolja i Bilan iznutra lako su dolazili do poena kroz slabu odbranu Metalca. Mršić je iskoristio prednost svog tima, da pruži minutažu mlađim igračima u završnici utakmice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.