Cedevita prvi finalista

Cedevita je savladala Partizan sa 87:78 u utakmici koja je odlučivala prvog finalistu plej-ofa ABA Lige. Najbolji u pobedničkom timu bili su Bilan sa 16 poena i 7 skokova, Musa sa 16 poena i Babić sa 14 poena. Najbolji asistent Cedevite je bio Katić sa sedam asistencija. U Partizanu su najbolji bili Hečer sa 16 poena i 7 asistencija, Luković sa 13 poena i 6 skokova, Andrić i Marinković sa po 10 poena, Veličković sa 9 poena i 6 skokova i Birčević sa 7 poena i 11 skokova.

Cedevita je na početku utakmice nametnula nešto brži ritam, uz dobar protok lopte u napadu, pa i ako nisu imali idelane procente šuta iz igre uspeli su da postignu veliki broj poena. Domaći tim je bio hendikepiran ranim izlaskom iz igre Boatrajta, koji se povredio. Partizan je imao slabu orgnizaciju napada i šut iz igre, ali su uspeli da deo promašaja nadoknade dobrim ofnazivnim skokom. Prva četvrtina je završena rezultatom 20:16. Još brži tempo igre viđen je u drugoj četvrtini, što je odgovaralo šuterski boljoj Cedeviti. Hrvatski tim je dobro šutirao za tri poena, predvođen odličnim Musom, koji je doneo svom timu dvocifrenu prednost. Crno-beli nisu mogli da prate ovaj ritam, slabiji procenti šuta i veliki broj grešaka koštao ih je zaostatka od 47:36.

Foto: aba-liga.com

U trećoj četvrtini se igralo u sporijem tempu, ravnoteža igre je pomerena ka reketu, pa su do izražaja došle centarske linije. Razlika u rezultatu je ostala nepromenjena sve do završnice ovog perioda kada je Partizan sa tri trojke smanjio na 69:63. Ovu deonicu je obeležila i teška povreda do tog trenutka odličnog Arapovića. U poslednjoj četvrtini oba tima su ušla u krizu napadačke realizacije, a razlika u rezultatu se nije ozbiljnije menjala. U prelomnim momentima Partizan se suviše oslonio na šut za tri poena, što ih je na kraju koštalo pobede. Babić je prelomio meč postigavši svih 11 poslednjih poena Cedevite, 8 sa slobodnih bacanja i odlučujuću trojku kojom je Cedevita odmakla na sigurnu razliku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.