Cedevita pregazila Igose!

Cedevita se nije šalila u Laktašima i prosto uništila ekipu Igokee, rezultatom, 69:84 (15:23, 18:19, 13:28, 23:14). Marko Tomas je imao fantastičan debi, koji je ova pobeda dodatno ulepšala.


U sedmom kolu ABA Lige, Cedevita je praktično vaskrsla. Kada se činilo da će ova sezona biti potpuna katastrofa, izabranici Velka Mršića su pokazali karakter i u velikom stilu slavili na gostovanju u Laktašima.

PHOTO : Igokea/Nenad Vuruna

PHOTO : Igokea/Nenad Vuruna

Gosti su poveli još u prvoj četvrtini i do kraja utakmice nisu se opuštali ni jedne sekunde, maksimalno su koristili nemoć Igosa da brane igru u tranziciji i visokim tempom održavali svoju prednost. Marko Tomas, nova akvizicija “Vitamina”, odradio je sasvim dobar posao na svojoj prvoj utakmici u novoj ekipi, 14 poena, 5 skokova i dve asistencije, ali najkorisniji igrač na ovom susretu je bio hrvatski reprezentativac, Luka Babić, koji je ubacio 17 poena, uhvatio 4 lopte i 6 puta asistirao. Džekson, Arapović i Džejms su takodje bili dvocifreni, sa 13, 12, odnosno 10 poena. U redovima Igokee, prelaznu ocenu jedini je dobio Robinson sa 21 poenom i čak sedam asistencija, a Mićović je bio iza njega sa 11 poena, dok je Sibalić zabeležio 10. Cedevita sada ima četiri pobede i tri poraza i nalazi se na petom mestu, jednu poziciju od današnjeg protivnika Igokee, koja ima tri pobede i četiri poraza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.