Cedevita pobedila Megu u neizvesnoj završnici

Na teškom gostovanju u Sremskoj Mitrovici Cedevita je izborila pobedu nad Mega Leksom od 82:85. Najbolji u pobedničkom timu bili su Hopson sa 23 poena, 5 skokova, ali i 7 izgubljenih lopti, Babić sa 15 i Žganec sa 13 poena i 5 skokova. U Megi su bili najbolji Zagorac sa 24 poena i 5 skokova, Jaramaz sa 16 poena i 4 skoka i Novak sa12 poena, 5 skokova i 7 asistencija.

Mega je odlično počela prvu četvrtinu napravivši seriju 10:0. Dobro su udvajali visoke igrače Cedevite u reketu i poenima iz tranzicije i šuta za tri poena napravili prednost. Cedevita se vratila u narednim minutima agresivnom odbranom u reketu, poenima iz kontri i sa slobodnih bacanja koristeći rani izlazak iz bonusa Mege. Mega u završnici četvrtine uspeva da dođe do poena iz reketa i ponovo pojača agresivnost u odbrani, što je bilo dovoljno za 25:19 na kraju prve četvrtine.

Slično kretanje rezultata viđeno je i u drugoj četvrtini, ali ovaj put Mega nije imala snage da se snažnije odlepi u završnici. Cedevita je ponovo počela očajno srljajući u napadu i ređajući izgubljene lopte. Mega je ponovo povećala prednost kroz poene iz kontri i iz šuta za tri poena. Cedevita se vratila sa tri pogođene trojke i uz nove poene sa slobodnih bacanja došla u rezultatski egal. Mega je u završnici tražila šansu iz individualnih prodora, ali su sa par pogrešnih odluka u napadu ispustili šansu da povećaju prednost. Na odmor se otišlo sa rezultatom 44:40.

 

Foto: aba-liga.com

Foto: aba-liga.com

Treća četvrina pripala je u potpunosti Cedeviti. Hrvatski tim je pronašao balans u napadu, pogađali su i iz reketa i iz šuta sa distance. Na krilima Hopsona ,koji je pogađao spolja i iskazivao svoje atletske sposobnosti u reketu, Cedevita je došla do preokreta. Mega je većinu poena postigla iz prodora i nešto manje preko visokih igrača u reketu. Međutim prodori nisu uvek bili uspešni, a izostala je i realizacija iz šuta sa distance, pa je Mega na kraju treće četvrtine gubila sa 59:63.

Poslednja četvrtina počela je oscilacijama u igri oba tima, gubile su se lopte i poentiralo se iz tranzicije. Cedevita je uspela da primiri igru spusti loptu u reket i održi prednost. Novak sa dve uzastopne trojke sa jedne noge vraća Megu u egal. U nastavku su sjajni Zagorac i Žganec u međusobnom duelu koristili  svoje prednosti i održavali rezultatsku neizvesnost. Hopson je trojkom doneo prednost Cedeviti, koju su polovičnim učinkom sa slobodnih bacanja uspeli da sačuvaju. Mega je nespretno potrošila tri poslednja napada, promašivši  šut za produžetak u poslednjem.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.