Cedevita i Cibona došle do vrednih pobeda

Hrvatski predstavnici imali su perfektan učinak u 12. Kolu ABA lige. Nakon trijumfa Zadra nad Partizanom ( 69-68 ), pobede u ovom kolu ostvarile su i Cibona i Cedevita.
Budućnost – Cedevita 70-80
Derbi 12. kola ABA lige pripao je ekipi Cedevite. Utakmicu u hali Morača obeležio je nestvaran šut ekipe Cedevite za tri poena i nešto slabije izdanje ekipe Budućnosti od očekivanog. Ekipa cedevite je trojke šutirala 12/15, neverovatnih 80 %!!! Budućnost je utakmicu održavala na dohvatu i pored takvog šuta gostiju, ali protiv nekih odlučujućih trojki se nije moglo.

Nemanja Gordic (Photo: Budućnost VOLI)  Abaliga.com

Nemanja Gordic (Photo: Budućnost VOLI)
Abaliga.com

Cedevita je prvu deonicu rešila u svoju korist 18-24, ali je Budućnost već u drugoj preokrenula rezultat ( 23-14). U drugom poluvremenu Cedevita je nastavila da brutalno pogađa i trojkama je odbijala svaki nalet domaćina.
Meč je gotovo i odlučen u trećoj deonici u kojoj je ekipa Igora Jovovića postigla samo 8 poena, a primila 17.
Najbolji u ekipi Cedevite bili su Gordić sa 16 poena i 5 asistencija, kao i Miro Bilan sa 14 poena i 7 skokova.
U ekipi prvaka Crne Gore najbolji su bili Šehović sa 13 poena i Rejnolds sa 10.

Cibona-MZT 70-61

(Photo: Cibona/Grgur Žučko & Goran Stanzl/PIXSELL)  Abaliga.com

(Photo: Cibona/Grgur Žučko & Goran Stanzl/PIXSELL)
Abaliga.com

Utakmica lošeg tempa i siromašna sadržajem odigrana je u Zagrebu. Do pobede je došla Cibona, boljom igrom u svim aspektima. Ekipa iz Zagreba potpuno je dominirala u reketu, gde je Jure Lalić bio nezaustavljiv i za 24 minuta u igri postigao 20 poena i imao 5 skokova. Niko više nije bio dvocifren u ekipi Slavena Rimca.
Cibona je u toku čitavog meča kontrolisala rezultat i diktirala tempo igre, a od MZT-a nije viđeno gotovo ništa, posebno u fazi napada.
Kod MZT-a najbolji poenter je bio Amerikanac Dikson sa 18 poena, ali i šutem iz igre 6/16. Dvocifren je bio još samo Šehović sa 12 poena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.