Cedevita evroligaški do pobede!

Košarkaši Cedevite lako sus avladali ekipu Olimpije u Zagrebu rezultatom 82-58, a pored ubedljive pobede navijače Sokića raduju i partije većine igrača.

Na večerašnjem susretu se posebno istakao Džanan Musa koji je plenio kako u napadu (10 poena), tako i igrom u odbrani (5 skokova, 2 ukradene lopte), a dovoljno je podsetiti da se radi o momku rođenom 1999. godine.

telegram.hr

telegram.hr

Da utakmica ne bi stala samo na pominjanju Muse, ceo tim Cedevite je odigrao na visokom nivou, a izdvajaju se partije Henrija Vokera (10 poena, nekoliko odličnih finti, ali i izgubljenih lopti), kao i produktivnost Pulena i Miro Bilana.

Nekako neprimetno, i Marko Arapović je došao do dvocifrenog učinka, ali je činio i neke početničke greške, i lako je ispunio kvotu faulova.

Sa druge strane, šta reći o ekipi iz Ljubljane koja danas nije prikazala apsolutno ništa na parketu Doma Sportova. Dvocifren je bio samo Sava Lešić sa 16 poena (nadmudrivao se dosta sa Henrijem Vokerom), a svi ostali su izgleda i došli da izgube, pa im se nije ni igralo.

Nešto malo su pokušavali mladi Mesiček i Čančar, koji su energetski unosili dozu borbe u igru, ali oni svakako nisu ni mogli više od ovog ubedljivog poraza. Izostale su partije Zeka Rajta, Zakisa i svih ostalih iskusnijih igrača.

Leave a Reply

Your email address will not be published.